... / Story's / Rock Tribune Radio / DEEJAY EKZ convoceert - week 44: Supergroepen
Rock Tribune Radio

Updated 28/10/2022

Rock Tribune Radio

DEEJAY EKZ convoceert - week 44: Supergroepen

Volgens Wikipedia is een supergroep een band waarvan de leden reeds succesvol zijn geweest als soloartiest of als lid van een of meerdere andere bands hun sporen verdiend hebben. Supergroepen worden soms gevormd als een soort project en worden hierdoor niet altijd bedoeld als een lang bestaande entiteit, maar kunnen soms uitgroeien tot de belangrijkste bezigheid van een muzikant.

Adrenaline Mob Supergroup

Deze week bereikte ons het nieuws dat met ELEGANT WEAPONS een nieuwe metal supergroep zich aanmeldt. Het fenomeen is niet nieuw, want nog volgens Wikipedia was het eind de jaren zestig al erg in trek. Het was toen populair onder rockmuzikanten om met andere muzikanten een album op te nemen, om vervolgens weer ieder zijn eigen weg te gaan. In 1969 noemde Rolling Stone-redacteur Jann Wenner de band Cream de eerste supergroep, die vanaf toen werd gezien als het prototype supergroep die een kort bestaan kent, maar flink gehyped wordt.

The Dead Daisies 2022

Voor onze huis-DJ en ideale gelegenheid om door de rockgeschiedenis heen een aantal (metal) supergroepen op te nemen in een afspeellijst die uw weekend zal opvrolijken. In de lijst staan veertig acts met meer hedendaagse metal supergroepen die minstens een volledig album hebben opgenomen en bestrijkt de periode 2008 tot 2017. De ene naam zal al meer bekend in de oren klinken dan de andere en of de term ‘supergroep’ bij allen een terechte benaming is laten we in het midden. Het is de bedoeling om nog een aantal afleveringen bij elkaar te sprokkelen, wanneer de gelegenheid zich voordoet.

Vltimas Metropool 2022