... / Story's / Actueel / ARCH ENEMY lanceert 'Sunset Over The Empire' – Single nu verkrijgbaar als gelimiteerde 7"
Actueel

Updated 21/05/2022

Actueel

ARCH ENEMY lanceert 'Sunset Over The Empire' – Single nu verkrijgbaar als gelimiteerde 7"

Op 29 juli 2022, twee weken voor hun headline-show op Alcatraz Festival, brengt ARCH ENEMY hun 11de studioalbum ‘Deceivers’ uit via Century Media Records. Voor fans die niet kunnen wachten op de release van de plaat, biedt de band nu een nieuwe 7"-single. ‘Sunset Over The Empire’ is beschikbaar vanaf 20 mei.

Arch Single

Het titelnummer van de single is ook terug te vinden op ‘Deceivers’. Arch Enemy's oprichter en chief songwriter Michael Amott: "Ik ben heel blij dat we onze volgende single 'Sunset Over The Empire' niet alleen digitaal uitbrengen, maar ook als een fysieke 7" vinylplaat. Ik ben zelf een grote fan van het vinylformaat en ik denk deze prachtig uitziende single een mooi collector's item wordt omdat de 7” in een beperkte oplage te koop is. De B-kant (‘The Judging Eyes’) is een instrumentaal nummer dat we nog nooit eerder op plaat hebben gezet, en de A-kant is een van mijn favoriete nummers van ons nieuwe aankomende album 'Deceivers'.”

De 7" is verkrijgbaar in:

- wit vinyl (1.000 ex, via CM Distro Europe)

- transparant oranje vinyl (500 ex, exclusief via de band)

Pre-Order de vinyl single en het full album HIER.

‘Sunset Over The Empire’ verschijnt binnenkort ook digitaal, samen met een video. Eerder pakte ARCH ENEMY al uit met ‘Handshake With Hell’, de openingstrack van het nieuwe album ‘Deceivers’.