... / Story's / Actueel / Belgische band MANTAH debuteert met cocktail van 'new' en 'nu'
Actueel

Updated 13/06/2022

Actueel

Belgische band MANTAH debuteert met cocktail van 'new' en 'nu'

Op vrijdag 10 juni 2022 verscheen ‘Game Over’, de eerste single van de nieuwe Belgische band MANTAH. Het geesteskind van ex-Spoil Engine-gitarist Bart Vandeportaele en Fields of Troy-vocalist Sven Herssens voegt daarmee een eigentijdse toets toe aan de huidige alt-metal scene.

Ymhjbbhlru1brfyf

Nadat gitarist Bart Vandeportaele in 2018 Spoil Engine na een periode van acht jaar had verlaten, focuste hij zich op het schrijven van nieuwe songs in zijn thuisstudio. Vandeportaele begon samen te werken met zanger Sven Herssens (Fields of Troy) om het geluid te vinden waar ze naar op zoek waren: zware, beukende muziek met pakkende, gevarieerde vocalen en melodieën. In het najaar van 2020 sloten bassist Bert Nauwynck (Diecast Unit), drummer Lothar Ryheul (Fields of Troy) en gitarist Dennis Wyffels (Lethal Injury / Bloodrocuted) zich aan bij het project. Samen vormden ze de band MANTAH en tilden ze de nummers naar een hoger niveau. De muzikanten groeiden op met bands als Korn, Linkin Park en Slipknot. Logisch dus dat de invloed van de nu-metal uit de jaren 90 in hun songs terug te horen is, maar ook hun liefde voor elektronische muziek wordt niet geschuwd, getuige de breakbeats, samples of synths. Het resultaat is een verzameling nummers die elke 'metalhead' kunnen aanspreken.

Yap8j6n70spdgxnn

Ondertussen bracht MANTAH de eerste single ‘Game Over’ officieel uit. De komende maanden plant de band nog enkele nieuwe singles en muziekvideo's, om dan in het najaar van 2022 de podia te bestormen. Over de eerste single vertelt zanger Sven Herssens: “‘Game Over’ gaat over mensen die jou je hele leven lang hebben onderdrukt, psychologisch hebben misbruikt en tegen jou hebben gelogen. De song is bedoeld om giftige mensen in je leven te overwinnen en met hen te breken om er uiteindelijk sterker uit te komen.”