... / Story's / Actueel / Belgische industrial metalband CHARCOALCITY releast tweede album
Actueel

Updated 22/02/2022

Actueel

Belgische industrial metalband CHARCOALCITY releast tweede album

Ondertussen is het zes jaar geleden dat CHARCOALCITY debuteerde met ‘Greyscale’, een plaat die lovende kritieken kreeg. Hoewel de opvolger ‘Antibionics’ oorspronkelijk in 2020 zou verschijnen, stak corona daar een stokje voor. Vandaag is de plaat eindelijk uit op alle streaming- en downloadplatforms.

CHARCOALCITY begon in 2012 als eenmansproject in Deezee's privé-thuisstudio. Omdat hij dol was op power metal en industrial, samplede hij zijn eigen drums en begon hij basgitaar, gitaren, keyboards en zijn eigen zang op te nemen. Twee jaar later wilde Deezee graag iets met de songs doen en vroeg zijn vrienden Timo en Anthony om mee te doen. Het trio begon te repeteren, eerst alleen voor de fun, maar toen de video voor ‘Leave’ uitkwam, ging de bal aan het rollen. Het nummer gaat over extreme terroristen die hun leven geven voor hun god(en) en zorgde voor veel commotie op internet vanwege het onderwerp en de provocerende beelden.

CCC 1

In 2016 kwam ‘Greyscale’ uit en vervoegde Dirk als tweede gitarist de band om vooral live een bredere sound te kunnen neerpoten. In 2020 was de opvolger klaar, maar COVID-19 gooide roet in het eten en de release werd uitgesteld tot begin 2022. ‘Antibionics’ is nu uit op alle streaming- en downloadplatforms wereldwijd. Hoewel het album niet op cd of vinyl wordt verkocht, heeft CHARCOALCITY wel een limited edition-promo. Wie een shirt van de band koopt, ontvangt een gratis fysieke promo-disc.