... / Story's / Actueel / Boekvoorstelling en release party HEAVY SOUNDS IN THE WEST in MUSIC MANIA GENT
Actueel

Boekvoorstelling en release party HEAVY SOUNDS IN THE WEST in MUSIC MANIA GENT

Een bijzonder interessant tijdsdocument in de wereld van de metal & hardrock is het gloednieuwe boek Heavy Sounds In The West, geschreven door Hans Verbeke naar aanleiding van de Metallica & Heavy Sound Tribute die deze week plaatsvindt in Poperinge. Het boek wordt komende vrijdag tijdens een release party voorgesteld in MUSIC MANIA GENT aan de hand van een Q&A met de auteur en Rock Tribune-medewerker Vic Van den Abeele.

De metal- en hardrockfans die het persoonlijk meemaakten, raken stilaan op leeftijd en bij veel jongere fans doet de naam Heavy Sound nog amper een belletje rinkelen. En dat vonden de organisatoren van de concerten in de legendarische concertzaal Maeke-Blyde en de drie al even legendarische Heavy Sound festivals in de jaren tachtig niet kunnen. Deze week staat dan ook een heuse tribute op het programma. Niet alleen een ode aan de festivals, maar ook aan Metallica wiens naam als prille band onlosmakelijk met de Poperingse bakermat van de metal verbonden is.

Heavy Sounds In The West

Heavy Sounds

Ook auteur Hans Verbeke droeg zijn steentje bij met een 400 pagina’s tellend boek over de opkomst van metal in West-Vlaanderen en bij uitbreiding in België en het Europese vasteland. Organisatoren, ooggetuigen, crew- en bandleden en zelfs de hoeders van de wet halen herinneringen op aan de festivals die wereldtoppers zoals Slayer, Metallica, Twisted Sister, Mercyful Fate, Lita Ford, Motörhead en zovele andere acts op het programma hadden staan. In het boek vindt de lezer naast nooit eerder gepubliceerde verhalen, ook honderden exclusieve foto’s, waarvan een groot deel nooit eerder werd vertoond, posters, memorabilia, enz.

MUSIC MANIA GENT knoopt daar nu op vrijdag 14 juni om 19.00 u een boekvoorstelling en release party aan vast. Auteur Hans Verbeke zal er een vraag- en antwoord-gesprek houden met Rock Tribune-journalist Vic Van den Abeele over zijn boek dat met enorm veel passie is gemaakt.