... / Story's / Actueel / De obscure hackmissie van SEPTICFLESH – nieuwe single 'Neuromancer' nu uit
Actueel

De obscure hackmissie van SEPTICFLESH – nieuwe single 'Neuromancer' nu uit

De Griekse symfonische death metalband SEPTICFLESH heeft de video onthuld voor de single ‘Neuromancer’ van hun nieuwe album ‘Modern Primitive’. De plaat verschijnt op 20 mei 2022 via Nuclear Blast en is de eerste samenwerking met hun nieuwe label.

SF

Over de nieuwe single 'Neuromancer' vertelt gitarist, vocalist en tekstschrijver Sotiris Anunnaki V.: "Een technologisch geavanceerde samenleving, waar de moraal achteruitgaat en misdaad gedijt, is het 'podium' van dit nummer. De hoofdpersoon lijdt aan ernstige neurale schade. Om genezing te krijgen en fysiek opnieuw verbinding te kunnen maken met het wereldwijde netwerk , aanvaardt hij een obscure hackmissie. De virtual reality-dataruimte is voor hem immers zijn thuis. Het geraamte van het nummer is gestructureerd op de 12-snarige gitaar, waarmee de hoofdmelodie en de verschillende emotionele tonen zijn gecomponeerd. Naast strijkers, koperblazers en andere standaard orkestsecties, speelt ook een mandoline een hoofdrol als voorbereiding op het hoogtepunt van het refrein en de ultrazware hoofdriff. Ook is er een meer theatrale interactie met de verschillende vocale stijlen binnen ons arsenaal in dit nummer."

Mail 16

Met ‘Modern Primitive’ belooft de band ons ‘een adembenemende combinatie van symfonische en filmische muziek met agressieve en pakkende death metal’. Het album zet de sonische ontwikkeling van de groep verder en blijkt emotioneler, epischer en zwaarder te zijn dan ooit.

 

Het album verschijnt op 20 mei 2022 en kan HIER besteld worden.