... / Story's / Actueel / DEATH RAY VISION brengt op 30 juni nieuw album 'No Mercy From Electric Eyes'
Actueel

DEATH RAY VISION brengt op 30 juni nieuw album 'No Mercy From Electric Eyes'

Geboren op het kruispunt waar hardcore en punk metal ontmoeten, heeft DEATH RAY VISION hun aanstaande derde album, ‘No Mercy From Electric Eyes’, aangekondigd dat op 30 juni uitkomt via Metal Blade Records.

Death Ray Vision 2023
Death Ray Vision No Mercy From Electric Eyes cover

"Deze nieuwe DEATH RAY VISION plaat is klaar om je gezicht eraf te trekken", deelt bassist Mike D'Antonio. "Nu de dag van de release nadert, zijn we erg verheugd om de nieuwste DRV video voor 'Behead the King' te onthullen. Het is een eerbetoon aan Boston, zowel vroeger als nu en van de partij is ook DRV's nieuwste lid - Keith Bennett op zang. Gevuld met zinderende riffs en geestverruimende breakdowns, is dit een voorsmaakje van 'No Mercy From Electric Eyes'."

Tekstueel is 'No Mercy From Electric Eyes' een meer politiek geladen plaat dan hun vorige releases - "het is meer pissig en iedereen die aandacht schenkt aan de toestand van de wereld kan begrijpen waarom", zegt Cortese - maar het is ook zeer persoonlijk voor Bennett. "Elk woord dat ik zing komt uit het hart", zegt de zanger. "Ik had een paar jaar geleden dood moeten zijn, ik ben hier met een reden. Deze teksten zijn een directe lijn naar hoe ik me voel, hoe ik leef, wat ik zie."

Als het op tracking aankwam, legde drummer Colin Conway zijn partijen neer in de Mad Oak-studio met oude medewerker Benny Grotto, terwijl al het andere werd opgenomen, ontwikkeld en geproduceerd door Rosati in zijn thuisstudio, Mass Metal Studios.

De voorverkoop is gestart en het album bestellen kan HIER.

Death Ray Vision No Mercy From Electric Eyes merch

NO MERCY FROM ELECTRIC EYES TRACKLIJST:
01. Behead the King
02. In Unholy Water
03. From the Rafters
04. Reaper
05. Premature Evisceration
06. Praise the War Machine
07. Broken Hands of God
08. An Iron Age
09. Armageddon Is the Answer
10. O Great Destroyer
11. Crawl Forth the Cowards
12. End Me

"'Behead the King' gaat over de hulpeloosheid die je voelt als je de wereld om je heen ziet branden en machteloos bent om er iets aan te doen", zegt gitarist Pete Cortese. "Het was geweldig om met regisseur Anthony Jarvis aan de video te werken."