... / Story's / Actueel / DISTURBED brengt nieuw album ‘Divisive’ uit op 18 november
Actueel

DISTURBED brengt nieuw album ‘Divisive’ uit op 18 november

DISTURBED heeft vandaag het nieuwe album ‘Divisive’ aangekondigd voor release op 18 november 2022. De Amerikaanse band heeft meteen ook de single 'Unstoppable' gedeeld.

De band is afgelopen jaar de studio ingedoken om samen met producer Drew Fulk (Motionless In White, Lil Peep, Highly Suspect) te werken aan het tien tracks tellende album. Opnieuw tilt de band hun sound naar een hoger niveau dankzij hun muzikale chemie die alleen bereikt kan worden door jarenlang samen muziek te schrijven en te touren.

Nadat gitarist Dan Donegan de eerste ideeën met de rest van de groep had gedeeld, gingen ze aan de slag. Drummer Mike Wengren heeft daar zijn sterkste en brutaalste ritmes uit hun carrière aan toegevoegd, afgewisseld met de pittige bas van John Moyer. Baanbrekend aan deze release is dat voor de eerste keer in het bestaan van de band een featuring artiest te horen is op een van de tracks, namelijk de Amerikaanse zangeres Ann Wilson (Heart).  

Disturbed

Verslaafd aan verontwaardiging

Zanger David Draiman over 'Divisive': “Partizanenstammenoorlogvoering is tegenwoordig een onderdeel van ons normale bestaan geworden. Het is één grote strijd tussen kliekjes. Het hele idee van de plaat is om een wake-up call voor iedereen te zijn. Onze samenleving is verslaafd geraakt aan verontwaardiging. Muziek is echter de beste remedie voor wat er ons vandaag mankeert. Als iedereen maar zijn hand uitstak en het ook gebruikte ... Er is geen betere omgeving om al deze shit te vergeten dan livemuziek. We kunnen samen zijn en beseffen dat we meer gemeen hebben dan niet. Erken wat er gebeurt en laten we een verandering ten goede maken.”

Gitarist Dan Donegan voegt toe: “Wat er ook voor nodig is, we moeten het voor elkaar krijgen”, pikt gitarist Dan Donegan in. “We hebben altijd geprobeerd om negatieve onderwerpen te kiezen en ze in een positief daglicht te stellen. Door over de hele wereld te touren, hebben de kracht van muziek gezien als de universele taal om iedereen uit alle lagen van de bevolking samen te brengen. We kunnen nog steeds songs spelen om mensen te verenigen, en het is een behoorlijk krachtig gevoel."

Unstoppable

Over de nieuwe single vertelt Draiman: “‘Unstoppable’ is absoluut een van de zwaardere nummers op de plaat. De groove bouwt op tot een bombastisch beest. Het is echt het strijdlied.”

"We hebben altijd een groot rocklied op elk album", merkt Donegan op. “We houden ervan om krachtige liedjes te schrijven als motivatie. We zijn fervente sportfans, en dat hoort er zeker bij. Het is beslist een in-your-face track.”

DISTURBED gaf eerder al de single 'Hey You' vrij. Het nummer bereikte in recordtempo de eerste plaats in de Amerikaanse Rock Charts.

Tracklist

Attachment Disturbed Divisive
  1. Hey You
  2. Bad Man
  3. Divisive
  4. Unstoppable
  5. Love To Hate
  6. Feeding The Fire
  7. Don’t Tell Me [feat. Ann Wilson]
  8. Take Back Your Life
  9. Part Of Me
  10. Won’t Back Down

 

'Divisive' vooraf bestellen kan HIER