... / Story's / Actueel / DYING FETUS kondigt nieuw album 'Make Them Beg For Death' aan
Actueel

Updated 13/07/2023

Actueel

DYING FETUS kondigt nieuw album 'Make Them Beg For Death' aan

De death metal heersers van Dying Fetus zien hun negende album ‘Make Them Beg For Death’ verschijnen op 8 september aanstaande bij Relapse Records. De plaat werd opgenomen in Baltimore met producer Steve Wright en gemixt door Mark Lewis (Cannibal Corpse).

‘Make Them Beg For Death’ telt negen snelle en intense nummers boordevol onstuitbare grooves. Voor Dying Fetus is de missie duidelijk: ‘Pakkende riffs schrijven en het memorabel te maken. Welke muziekstijl je ook maakt, maak er iets van dat mensen willen horen.’, aldus frontman John Gallagher. Als eerste voorsmaakje is er nu de videoclip bij het nummer ‘Feast Of Ashes’.

Dying Fetus © Tracey Brown

Drummer Trey Williams: “Het vervolgt waar ‘Wrong One To Fuck With’ ophield. We hoeven niet mee te doen aan de technische death metal wapenwedloop. We hebben de grote wapens en dat hebben we bewezen. Het gaat erom ze als het ware in de goede richting te wijzen.”

Zanger/gitarist John Gallagher: “We hebben onze eigen draai gegeven aan death metal. We waren zoals de meeste bands, beginnend in de garage, bier drinkend, een beetje plezier in het weekend, veel vallen en opstaan. We mengden aspecten van bands die we leuk vonden - onder andere Suffocation, Obituary, Deicide, Cannibal Corpse, de dubbele vocale benadering van Carcass - en maakte ze de onze. Met als motto ‘Laten we het moshy maken, laten we het slammy maken.’”

Make Them Beg For Death

‘Make Them Beg For Death’ tracklisting:

  1. Enlighten Through Agony
  2. Compulsion For Cruelty
  3. Feast of Ashes
  4. Throw Them in the Van
  5. Unbridled Fury
  6. When The Trend Ends
  7. Undulating Carnage
  8. Raised In Victory / Razed In Defeat
  9. Hero’s Grave
  10. Subterfuge

Pre-orders:  https://orcd.co/dyingfetus-mtbfd

DYING FETUS Live:

13 Augustus – Alcatraz Festival, Kortrijk (BE)

16 Augustus – 013, Tilburg (NL)