... / Story's / Actueel / EVANESCENCE neemt afscheid van gitariste Jen Majura - Tim McCord schakelt over naar gitaar, Emma Anzai nieuw op bas
Actueel

Updated 24/05/2022

Actueel

EVANESCENCE neemt afscheid van gitariste Jen Majura - Tim McCord schakelt over naar gitaar, Emma Anzai nieuw op bas

De Amerikaanse rockband EVANESCENCE heeft op hun sociale media-kanalen aangekondigd afscheid te nemen van gitariste Jen Majura. Een reden voor het vertrek wordt niet gegeven, maar Majura zelf reageert op haar Facebook-account dat ‘het niet haar beslissing was’.

De in Stuttgart geboren Majura, dochter van een Thaise vader en Duitse moeder, speelde sinds 2015 voor EVANESCENCE. Daarvoor tourde ze met Rage (2006-2009) en speelde ze gitaar bij Knorkator (2012-2014) en basgitaar bij Equilibrium (2014). Ze richtte ook de AC/DC coverband Black Thunder Ladies op.

EVA

Foto: Rudy De Doncker

Statement van Evanescence: ““Het was een heel speciaal hoofdstuk in de band met onze dierbare vriendin Jen Majura, maar we hebben besloten dat het tijd is om onze eigen weg te gaan. We zullen altijd van haar houden en haar steunen, en kunnen niet wachten om te zien wat ze daarna gaat doen! We zijn dankbaar voor de goede tijden en geweldige muziek die we samen over de hele wereld hebben gemaakt."

Jen

Een specifieke reden voor het afscheid wordt niet gegeven, maar volgens een statement op Majura's Facebook-pagina is het duidelijk dat de beslissing ‘eenzijdig’ werd genomen: “Ik voel de behoefte om aan te kaarten dat dit niet mijn beslissing was! Ik heb geen wrok tegen wie dan ook en ik wens Evanescence het allerbeste. Ik mag mooie herinneringen aan de afgelopen jaren meedragen, daar ben ik dankbaar voor.”

 

 

Foto: Jen Majura Official

Ezm1bimvcaekv1f

Een paar dag na de aankondiging van Majura’s vertrek heeft EVANESCENCE een vervanger gevonden in eigen rangen: bassist Tim McCord schakelt over naar gitaar. Emma Anzai van SICK PUPPIES werd gerekruteerd om de vrijgekomen plek op basgitaar tijdens de aanstaande tour in te vullen.

 

 

 

 

 

Emma Anzai - Foto: Sick Puppies