... / Story's / Actueel / GHOST kondigt vijfde album 'Impera' aan met nieuwe single en video
Actueel

Updated 20/01/2022

Actueel

GHOST kondigt vijfde album 'Impera' aan met nieuwe single en video

De Zweedse band GHOST, geesteskind van muzikant Tobias Forge, lanceert vandaag de video voor de nieuwe single 'Call Me Little Sunshine'. Tegelijk geeft de band details vrij over de tracklist van het nieuwe album ‘Impera’ dat op 11 maart 2022 via Loma Vista verschijnt.

Ghost Impera 12X12

Met de officiële music video voor 'Call Me Little Sunshine', met actrice/muzikante Ruby Modine in de hoofdrol en geregisseerd door Matt Mahurin, kondigt de occulte band de release aan van het vijfde album 'Impera'. Klas Åhlund stond in voor de productie van de nieuwe plaat, Andy Wallace verzorgde de mix. Op ‘Impera’ keert het befaamde karakter Papa Emeritus terug als nummer ‘IV’, zoals aangekondigd tijdens het laatste concert van de ‘Prequelle’-tour in Mexico City in maart 2020.

Eerder raakte bekend dat Forge zich bij het schrijven van de nummers liet inspireren door het boek ‘The Rule Of Empires: Those Who Built Them, Those Who Endured Them, And Why They Always Fall’ van Timothy Parsons. Het boek brengt een uitgebreide geschiedenis van de evolutie van ‘het rijk’ vanaf zijn oorsprong in het oude Rome tot de meest recente twintigste-eeuwse belichaming. Parsons legt uit wat ‘een rijk’ precies is en geeft suggesties over wat het verleden ons kan vertellen over ons eigen historische moment.

Op de twaalf nummers tellende tracklist staat ook het nummer ‘Hunter’s Moon’ dat in september 2021 werd gereleased en te horen was op de soundtrack van de filmfranchise ‘Halloween Kills’.

Tracklist

 1. Imperium
 2. Kaisarion
 3. Spillways
 4. Call Me Little Sunshine
 5. Hunter's Moon
 6. Watcher In The Sky
 7. Dominion
 8. Twenties
 9. Darkness At The Heart Of My Love
 10. Griftwood
 11. Bite Of Passage
 12. Respite On The Spital Fields