... / Story's / Actueel / JESUS PIECE kondigt met ‘… So Unknown’ nieuw album aan en onthult single + video voor ‘Gates of Horn'
Actueel

JESUS PIECE kondigt met ‘… So Unknown’ nieuw album aan en onthult single + video voor ‘Gates of Horn'

Op ‘...So Unknown’, hun Century Media debuut dat gepland staat voor release op 14 april, word je getrakteerd op een mix van metal en hardcore - waarbij complexe instrumenten worden geleid door manische, sjamaanachtige zang van frontman Aäron. Het is een clusterbom van tien hymnes, barstend van de memorabele riffs en bruisend van frisse ideeën. Drummer Luis Aponte belooft: "Dit is zo dicht bij een JESUS PIECE ervaring als je kunt krijgen zonder voor ons te staan."

Jesus Piece - Foto: Kayla Menze

Foto: Kayla Menze

Hun nieuwe single 'Gates of Horn’ zorgt voor een industriële sfeer afgewisseld met start-stop ritmes, ademen en knallen voordat ze samensmelten tot een angstaanjagende, swingende groove. De bijbehorende video werd geregisseerd door Eric Richter.

"Het belangrijkste is het live optreden", zegt Aponte over de venijnige live-reputatie van JESUS PIECE. "Je kunt in de studio zijn en die plaat krankzinnig laten klinken, maar als je niet dezelfde energie, hetzelfde gevoel geeft als je live speelt, maakt het gewoon niet uit."

Frontman Heard gebruikt een livewire vocale ondersteuning, te vergelijken met Busta Rhymes, om de kinetische energie van het publiek te orkestreren - verder duwend in de richting van totale chaos en culminerend in een show die hoog staat aangeschreven bij hun genregenoten met groots klinkende live muziek. JESUS PIECE is een live-fenomeen, mogelijk alleen tegengehouden door een tot nu toe beperkt opgenomen output. Hun tijd is gekomen met ‘…So Unknown’, de opvolger van het bloedhete ‘Only Self’.

Jesus Piece So Unknown cover

Gecoproduceerd en gemixt door Randy LeBoeuf (Every Time I Die, Orthodox) en met een magere en gemene speelduur van 28 minuten documenteert ‘...So Unknown’ de levens van de vijf leden van de band terwijl ze de afgrond van het leven binnenstappen en reageren op veranderingen.

“Het maken van ‘...So Unknown’ was ronduit allesverslindend. Het was een intens en uitdagend proces”, herinnert Aponte zich. “De plaat weerspiegelt veel verwarring, maar ook evolutie. Er was veel onzekerheid en emotie tijdens de pandemie - we zijn allemaal enorm veranderd en gegroeid. Dus als er een enkele gedachte of concept aan de plaat is, is het een constante metamorfose. Dat is ook hoe we als band te werk gingen: we besteedden veel tijd aan het schrijven van liedjes en het uitwerken van dingen als een eenheid, om vervolgens ons spel te verbeteren. Het is absoluut een weerspiegeling van ons als meer volwassen, we hebben nooit beter gespeeld en voelen ons voor het eerst een echte band.

‘...So Unknown’ vooraf bestellen kan HIER.

‘...So Unknown’ is beschikbaar als digitaal album, cd digipak en diverse vinylvarianten:

zwarte LP & LP-boekje

700 stuks helder vinyl & LP-boekje via verkooppunten in de VS

500 stuks lila vinyl & LP-boekje via CM Distro Wholesale EU en cmdistro.de

600 stuks transparant rood-zwart gemarmerd vinyl & LP-boekje via Jesus Piece en Evil Greed

300 stuks Tigers Eye doorzichtig vinyl & LP-boekje via Revolver Magazine