... / Story's / Actueel / LANSDOWNE presenteert remedie tegen giftige cultuur van vandaag
Actueel

Updated 02/09/2022

Actueel

LANSDOWNE presenteert remedie tegen giftige cultuur van vandaag

De uit Boston, VS afkomstige melodieuze rock/metalband LANSDOWNE laat na lange tijd opnieuw van zich horen met de catchy single ‘Medicine’, naar eigen zeggen ‘een broodnodige herinnering dat we allemaal minder moeten zeuren en meer moeten luisteren’.

Ondertussen is het ruim vijftien jaar geleden dat LANSDOWNE voor het eerst van zich liet horen in de melodieuze rockscene. De band is in onze contreien niet zo bekend, maar scoorde in hun thuisland twee grote hits en meer dan 100 miljoen streams / views op verschillende platforms. LANSDOWNE bouwde hun naam op de ouderwetse manier op: onderweg, met talloze internationale shows, waaronder een tour voor de Amerikaanse troepen door Kirgizië, Afghanistan en Koeweit. De band deelde ook het podium met zwaargewichten zoals Theory of a Deadman, Puddle of Mudd, Creed, Black Stone Cherry, Pop Evil en meer.

LSD M Band 2022

Tussen 2015 en 2017 nam de band een korte pauze, maar kwam opnieuw tevoorschijn met de singles ‘Bend The Knee’ en fan-favoriet ‘Savage’. In 2021 kwam het album ‘Filthy’ uit en beloofde de band meteen meer nieuwe muziek in 2022 via hun nieuwe label AFM Records. Na de release van een songtekstvideo voor hun megahit ‘Burn Brighther’ is er dan vandaag de gloednieuwe single ‘Medicine’. “’Medicine’ is de remedie tegen de giftige cultuur van eerst spreken en daarna denken”, geeft de band als commentaar mee. “Het is een anthem dat doet wat zoveel songs hebben geprobeerd en niet hebben kunnen doen: kritisch zijn over de toxische cultuur van vandaag en ons tegelijkertijd samenbrengen om er iets aan te doen.”