... / Story's / Actueel / MESHUGGAH kondigt nieuw album aan - 'Immutable' ligt op 1 april 2022 in de winkel
Actueel

Updated 15/01/2022

Actueel

MESHUGGAH kondigt nieuw album aan - 'Immutable' ligt op 1 april 2022 in de winkel

Zes jaar na de release van ‘The Violent Sleep Of Reason’ mogen we ons opmaken voor een nieuwe plaat van MESHUGGAH. Het negende album van de Zweedse metalband overtreft, althans volgens een statement van de groep, ‘zelfs de hoogste verwachtingen’ en is hun ‘wildste en meest esoterische sonische avontuur tot nu toe’. 'Immutable' wordt op 1 april 2022 uitgebracht via Atomic Fire Records.

Meshuggah Immutable

‘Immutable’, hun meest explosieve werk tot nu toe, werd opgenomen in de Sweetspot Studios in Halmstad (Zweden) en gemixt door Rickard Bengtsson & Staffan Karlsson. De mastering lag in handen van meervoudig Grammy-winnaar Vlado Meller (Metallica, Rage Against The Machine, Red Hot Chili Peppers, System Of A Down). Binnenkort wordt de eerste single met bijbehorende video onthuld. De visionaire kunstenaar Luminokaya stond opnieuw in voor het artwork van de hoes.

Voor gitarist Mårten Hagström was de taak om aan een nieuwe ‘tech-metal-odyssee’ te beginnen onmogelijk te weerstaan. ‘De titel past perfect bij waar we als band staan. We zijn nu ouder – de meesten van ons zijn ondertussen in de vijftig – en we zijn gewend geraakt aan wie we zijn. Ook al hebben we de hele tijd geëxperimenteerd, ik denk dat we sinds de eerste dag toch dezelfde band zijn gebleven. De manier waarop we dingen benaderen en waarom we nog steeds nieuwe albums maken, en waarom we nog steeds klinken zoals we klinken, is onveranderlijk. De mensheid is ook onveranderlijk. We begaan steeds dezelfde fouten. En wij zijn onveranderlijk. We doen wat we doen , en we veranderen niet.’