... / Story's / Actueel / MOVEMENTS delen ‘Tightrope’ video - nieuw album ‘RUCKUS!’ uit op 18 augustus 2023 via Fearless Records
Actueel

MOVEMENTS delen ‘Tightrope’ video - nieuw album ‘RUCKUS!’ uit op 18 augustus 2023 via Fearless Records

De Zuid-Californische band MOVEMENTS — Patrick Miranda, zang; Ira George, gitaar; Spencer York, drums; en Austin Cressey, bas — hebben onlangs hun nieuwe album ‘RUCKUS!’ aangekondigd, dat op 18 augustus uitkomt via Fearless Records.

Movements 2023

‘Tightrope’ pronkt met de dynamische en melancholische kant van deze post-hardcore band. De rustige, ingetogen openingsverzen, omkaderd door Patrick Miranda's klagende en emotionele zang, maken plaats voor de ‘push-and-pull’ riffs waarop de band in de loop van verschillende albums zijn geluid heeft gebouwd. Het laat een andere kant van de muzikale persoonlijkheid van de groep zien met ronduit mooie stukken ingeklemd tussen alle storm en stress. Het is een verfrissende verandering van tempo die nog steeds klinkt zoals de fans van de band die hebben leren kennen en liefhebben, maar met een twist!

"'Tightrope' kan in sommige opzichten worden gezien als de verste verwijdering die we tot nu toe van ons geluid hebben genomen", zegt Miranda. "Het leeft in een soort ‘tussen de bedrijven in’ van alternatieve rock, emo en ballade pop, maar er is nog steeds een vertrouwdheid die aanwezig blijft en tot de basis behoort van MOVEMENTS. We hebben overal inspiratie gehaald voor deze -Justin Bieber-achtige popmelodieën, instrumentale ballads van Snow Patrol en zelfs enkele breakbeats in drum-’n-bass stijl. Het is een vreemde mengelmoes die uiteindelijk uitgroeide tot iets heel moois. Aan het eind van de dag zijn we een band wiens meest populaire nummer een zachte meezinger is. We hopen dat 'Tightrope' eindelijk het nummer zal zijn dat zijn plaats aan de top zal innemen."

Movements Ruckus! cover

'RUCKUS!' van MOVEMENTS vooraf bestellen kan HIER.