... / Story's / Actueel / RXPTRS maakt brandhout van politiek, sociale media en valse informatie
Actueel

Updated 03/03/2022

Actueel

RXPTRS maakt brandhout van politiek, sociale media en valse informatie

De uit Bristol afkomstige band RXPTRS combineert naadloos rock en metal met punk en hardcore en slaagt er keer op keer in iets unieks te creëren dat bruist van tomeloze energie. ‘Demons in My Headphones’ is hun jongste single.

RXPTRS (spreek uit als ‘Raptors’) maakt deel uit van de New Wave Of British Rock. Het energieke kwintet combineert een soort woeste gruizigheid met oor voor melodie. Dat leidt tot een rauw geluid dat onmiskenbaar RXPTRS is. “Muziek is een vat en dit is hoe we de ervaringen kanaliseren die ons hebben gevormd”, stelt de band. “Dit is hoe we onze littekens dragen."

RXPTRS

Over de nieuwe single: “Politiek, sociale media, valse informatie en sterke meningen … 'Demons in My Headphones' kwam op een punt waarop we bijna klaar waren met alles wat we online zagen en hoorden. Het punt waarop we wilden gaan drinken om de stemmen op onze schermen te overstemmen. We leven in gevaarlijke tijden, met valse informatie en meningen die als nieuws op sociale media worden afgedrukt. Het leven online voelt als op je tenen lopen door een mijnenveld. Beide kanten van de medaille zijn besmet met duistere tactieken, luide meningen en wantrouwen. De song gaat over niet weten wie te vertrouwen is, over de verwarring van de annuleringscultuur en het belanden in een mentaliteit die de wereld door een kluchtige lens ziet."

Het nummer staat op het komende album van de band, dat deze zomer verschijnt via Blacklight Media Records / Metal Blade. Meer info daarover volgt later.