... / Story's / Actueel / SORCERER brengt vandaag nieuw album ‘Reign Of The Reaper’ uit
Actueel

Updated 27/10/2023

Actueel

SORCERER brengt vandaag nieuw album ‘Reign Of The Reaper’ uit

De Zweedse ‘epic metal’ act SORCERER wil zichzelf niet herhalen en serveert op het nieuwe album een aantal van donkere en agressieve nummers, terwijl er tegelijkertijd ook een aantal de meer lyrische kant opgaan.

Sorcerer1

Foto: Marieke Verschuren

SORCERER werd opgericht in 1988, maar gaf er na vier jaar en een paar nochtans verdienstelijke demo’s de brui aan. Als enige van de originele bezetting, blies zanger Anders Engberg in 2010 de band nieuw leven in. Pas in 2015 kwam de eerste echte full length ‘In The Shadow Of The Inverted Cross’ uit, maar die zette wel alles in beweging. Opvolger ‘The Crowning Of The Fire King’ uit 2017 klonk nog epischer en gaf de band het duwtje in de rug om hun geluid bij te sturen en opnieuw vorm te geven. Met dit album legde SORCERER de basis waarop ze nog steeds bouwen: melodieuze, ietwat bombastische metal met heavy riffs, brede tot hoge vocalen en refreinen vol hooks. In 2020 bracht de band het conceptalbum ‘Lamenting Of The Innocent’ met meer uitgebreide, ingewikkelde songwriting en langere songstructuren uit.

Klein en vertrouwd team

Unnamed

Voor ‘Reign Of The Reaper’ verschanste de band zich in hun thuisstudio's en schreven ze muziek gedurende heel 2022. SORCERER werkt graag met een klein en vertrouwd team en daarom hebben ze opnieuw een beroep gedaan op de diensten van Ronnie Björnström (mix/mastering) en Jani Stefanovic (cover art), jongens die al met de band werken sinds het eerste album. Het artwork voor de albumhoes is gemaakt door de Zweedse kunstenaar Joakim Ericsson. Conny Welén deed zoals gewoonlijk de co-productie. Anders Engberg: "Hij werkt al met ons sinds 2015 en het reüniealbum ‘In The Shadow Of The Inverted Cross’. Conny’s bijdrage aan ons geluid hoor je in elk nummer. Hij is betrokken bij de arrangementen, speelt alle keyboards en schrijft ook mee aan de zangmelodieën en de basis van sommige teksten.”