... / Story's / Actueel / TYGERS OF PAN TANG brengen nieuw album ‘Bloodlines’ uit in mei 2023
Actueel

Updated 08/02/2023

Actueel

TYGERS OF PAN TANG brengen nieuw album ‘Bloodlines’ uit in mei 2023

Op 5 mei 2023 pakt de NWOBHM-legende TYGERS OF PAN TANG uit met een nieuw album. ‘Bloodlines’ is het eerste full album in de (andermaal) vernieuwde line-up die volgens het enige nog aanwezig originele bandlid Robb Weir ‘waarschijnlijk de sterkste is sinds we in de voorhoede van de NWOBHM stonden’.

Het oorspronkelijke TYGERS OF PAN TANG, dat tussen 1980 en 1982 vier albums maakte voor MCA Records, overleefde het onverwachte vertrek van Jess Cox (om Neat Records te leiden) en John Sykes (die voor een carrière bij Thin Lizzy en Whitesnake koos), maar reed zich stuk op het commerciële succes van ‘The Cage’ (1982). De band sukkelde nog een paar jaar verder, maar in 1987 was het liedje helemaal uit. Pas in 1999 keerde de band met gitarist Rob Weir als enige overblijver terug aan het front. De ruggengraat van de band – Naast Weir is dat Craig Ellis op drums en Jack Meille op zang - is nu aanzienlijk langer bij elkaar dan de eerste Tygers. Recent werd het trio vervoegd door Francesco Marras op gitaar en Huw Holding op bas. De in 2022 verschenen EP ‘A New Heartbeat’ liet al meteen horen hoe goed deze nieuwe line-up aan het worden was. Het opnieuw opnemen van twee nummers van hun eerste album als aanvulling op de twee nieuwe nummers op de EP gaf luisteraars de kans om de bijdrage van Francesco Marras te beoordelen. En de reacties waren unaniem positief.

TOPT1

TYGERS OF PAN TANG anno 2023 - Foto: Steve Christie

Waardige rivalen

Vandaag is de band helemaal klaar voor de release van het nieuwe album ‘Bloodlines’. De Deense producer Tue Madsen (The Haunted, Moonspell, Sick Of It All) heeft het traditionele Tygers-geluid een eigentijds tintje meegegeven, maar het is en blijft nog steeds metal. De melodieuze zang en de knappe gitaarsolo’s zorgen ervoor dat de nummers waardige rivalen zijn van het allerbeste uit hun oude catalogus. "Ik voel me even zeker met onze nieuwe line-up als al die jaren geleden toen ‘Wildcat’ (1980) verscheen en een unanieme ‘duim omhoog’ kreeg. Onze recente liveshows hebben een harmonie binnen de band laten zien en, gekoppeld aan de kwaliteit van ‘Bloodlines’, bewijzen het potentieel om nog geruime tijd muziek te maken en concerten te geven."

Tracklist

TOPT2
  1. Edge Of The World (zie video)
  2. In My Blood
  3. Fire On The Horizon
  4. Light Of Hope
  5. Back For Good
  6. Taste Of Love
  7. Kiss The Sky
  8. Believe
  9. A New Heartbeat
  10. Making All The Rules

'Bloodlines' wordt op 5 mei 2023 uitgebracht op LP (zwart en rood vinyl), CD en digitale formaten via Mighty Music.