... / Story's / Actueel / West-Vlaamse Heavy Doom band COLUMBARIUM tekent bij Argonauta Records
Actueel

Updated 21/07/2023

Actueel

West-Vlaamse Heavy Doom band COLUMBARIUM tekent bij Argonauta Records

Columbarium is een Zwevegemse Heavy Doom band die medio 2021 is ontstaan, met doorwinterde leden uit de doomscene. In een voormalige opstelling trad de groep een honderdtal keer op met bands als The Gates Of Slumber, Nekromant, Marche Funèbre, Serpent Venom, FAAL, Famyne, King Hiss en bouwde zo een sterke reputatie op als live-act.

De band: “We volgen Argonauta Records nu al een aantal jaren en we hebben gezien hoe goed ze hun bands op alle mogelijke manieren ondersteunen. Om op een bandrooster te staan met onder meer An Evening With Knives, het nieuw getekende Slow Wake en zoveel andere sterke bands is geweldig voor ons.”

Columbarium © Steven Secember

Om hun nieuwe thuis te vieren, brengt Columbarium vandaag de single ‘Eyes Bleed Black’ uit. Het album wordt verwacht in de vroege herfst van 2023.

Bassist/zanger Pete: “‘Eyes Bleed Black’ moet het oudste nummer op het album zijn. De basisriff is bedacht vanuit ons onderbuikgevoel tijdens een van onze repetities in 2019, dus dit is geen goed doordachte riff van één persoon, dit is Columbarium in zijn puurste vorm. Ook een groot deel van de teksten kwam uit diezelfde repetitie, uit het niets. Het was vrij duidelijk dat ik reageerde op het recente overlijden van een van onze vrienden, die we een paar maanden eerder met de band hadden bezocht, omdat ze ernstig ziek was. Het nummer is duidelijk aan haar opgedragen. Daarna hadden we moeite om het nummer af te maken. Er klopte iets niet en we probeerden verschillende riffs toe te voegen, zelfs alternatieve teksten, maar het lukte niet. Totdat gitarist Koen met het idee kwam om de langzame melodie toe te voegen die ongeveer een halve minuut in het nummer begint. Het voelt goed dat elke keer we het nummer spelen het ons herinnert aan onze dierbare vriendin. Pas later besloten we om Esmee Tabasco van Tyrant's Kall te vragen om wat zang toe te voegen in de meer rustige delen van het nummer. We zijn erg blij met haar bijdrage en houden enorm van haar heksenstem."