... / Story's / Actueel / Zweedse melodic rockers CYRHA keren na drie jaar terug met nieuw werk
Actueel

Wim Vander Haegen

02/09/2022

Updated 02/09/2022

Updated 02/09/2022

Actueel

Zweedse melodic rockers CYRHA keren na drie jaar terug met nieuw werk

De Zweedse melodieuze metalband CYHRA heeft vandaag met 'Ready To Rumble' een nieuwe single en video uitgebracht. De band rond zanger Jake E (ex-AMARANTHE) en gitarist Jesper Strömblad (ex-IN FLAMES) is blij om eindelijk nieuwe muziek uit te brengen nadat de pandemie een streep trok door de campagne voor ‘No Halos In Hell’ (2019).

”’No Halos In Hell’ kreeg goede recensies over de hele wereld en we hadden shows gepland voor een jaar vooruit”, vertelt Jake E. “En toen sloeg COVID toe. In een oogwenk voelde het alsof de wereld onder onze voeten werd weggetrokken. “Ik kan de dankbaarheid niet uitdrukken over hoe ik me voel over het hele team en hoe we er allemaal in slaagden trouw te blijven aan onze overtuigingen en aan wat we willen bereiken. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het makkelijk is om weer songs te gaan schrijven, maar het is ons gelukt als team. Ik denk dat we het er allemaal over eens waren dat de nieuwe nummers en het nieuwe album moeten aantonen dat CYRHA een kracht is waarmee rekening moet worden gehouden. Ik hoop dat we nieuwe wegen kunnen inslaan, terwijl we tegelijkertijd onze bestaande fanbase tevreden stellen.”

D8c6d5ea 7091 23A8 1Cb0 468564310E83

Foto: Juuso Soinio

De band werkt momenteel verder aan hun derde album (en tweede voor Nuclear Blast) waarvoor ze de productie zelf in handen hebben genomen. Gitarist Euge Valovirta houdt toezicht op de mix, terwijl de legendarische producer Jacob Hansen het album mastert. Oprichtend gitarist Jesper Strömblad is merkbaar afwezig op de eerste single van het nieuwe album, maar de band staat volledig achter zijn nieuwe band The Halo Effect en kijkt uit naar zijn terugkeer wanneer hij er klaar voor is.