... / Story's / Concerten / Oilsjt Omploft XII – Verslag dag 1
Concerten

Nico De Vreese

03/04/2023

Updated 03/04/2023

Updated 03/04/2023

Concerten

Oilsjt Omploft XII – Verslag dag 1

Vrijdag 24 maart 2023 – Sint Annazaal, Aalst

Een drukke vrijdagavondspits, twee ongevallen en wegenwerken (what else ...) zorgden ervoor dat een ontspannen rit richting Aalst van een goeie 40 minuten een stresserende trip werd van 2u15 minuten! Hierdoor moesten we helaas onze mede-Meetjeslanders van Primal Creation missen … We kenden de Sint Annazaal vooral van de metalmarkets, maar nu was het tijd voor ons eerste concertje aldaar. Alles mooi verzorgd en onderverdeeld en ook dank aan de organisatie voor de goede zorgen.

Tekst: Nico De Vreese – Foto’s: Bert Gysemans

Mason 1

MASON

Gelukkig waren we op tijd om de boys from down under oftewel MASON (8,5) hun ding te zien doen. Volgens de heren was dit hun derde passage in Europa, voor ons was het de eerste keer dat we ze live mochten aanschouwen. De Aussies vlogen er met zoveel enthousiasme en vuur in dat de elektriciteit op het podium uitviel - een euvel dat snel verholpen werd - om er kort daarna terug met evenveel enthousiasme opnieuw in te vliegen. De zeven songs tellende set bestond grotendeels uit nummers van ‘Impervious’ (2017) en we kregen ook twee nieuwe tracks te horen, uit de hopelijk spoedig te verschijnen derde plaat! De stomende set werd afgesloten met het titelnummer van hun debuut ‘Warhead’! Bijna iedereen was het over eens: dit smaakte naar meer, wat een band, wat een set!

Schizophrenia 1

SCHIZOPHRENIA

Geen dankbare taak om na deze band het podium te betreden! SCHIZOPHRENIA (7,5) hadden we al lang niet meer live gezien. De band speelt trouwens de eerste reeks shows met Kevin Verleysen (Cyclone) als tweede gitarist. Muzikaal zat alles snor bij Schizophrenia. Er werd strak gemusiceerd maar toch sprong de vonk niet volledig over. Die iets meer death metal getinte richting spreekt ons eerlijk gezegd ook wat minder aan, verder is frontman/bassist Ricky nog altijd geen vlotte babbelaar en er is dan ook weinig interactie met het publiek … Het was zeker niet slecht, maar we waren niet volledig overtuigd.

Warbringer 2

WARBRINGER

WARBRINGER (9) hebben we door die covid-periode langer moeten missen dan normaal, maar niet getreurd, John Kevill en zijn mannen razen nog steeds als een wervelwind en behoren zonder meer nog altijd tot de beste live thrashbands in de scene. Onze nekspieren kregen het zwaar te verduren en vooraan werd er uitbundig gemoshed. We maakten graag wat ruimte, want onze oude knoken kunnen al dat wild gefeest niet meer zo goed aan. Uiteraard mocht het fantastische ‘Living Weapon’ niet ontbreken en de band werd zelfs teruggeroepen voor een toegift. ‘Remain Violent’ en ‘Combat Shock’ sloten dit fantastische en levendige feestje af. Zonder twijfel band van de dag!

Evil Invaders 1

EVIL INVADERS

Headliner van de avond EVIL INVADERS (8,5) is al geruime tijd heel goed bezig en na al dat brute thrashgeweld was wat speed metal zeer welkom. Geen gemakkelijke taak om een zeer geslaagde eerste festivaldag af te sluiten na de thrash-orgie van Warbringer! Maar Joe (zonder bakkebaarden – blijft wennen) en zijn kompanen leverden een zeer geslaagde set af. Maar liefst zes songs uit hun recentste knaller ‘Shattering Reflection’ passeerden de revue. En daaruit mocht uiteraard het fantastische ‘In Deepest Black’ niet ontbreken. Ook heel leuk naar het einde van de set toe was de zeeeeer geslaagde Savatage-cover van ‘The Unholy’ (tweede nummer van de ‘Broken Dreams In Isolation’ single). Met 11 tracks klonk het precies wat kort, maar hoe dat ook kwam, we hoorden en zagen een uitstekende set en we zijn hongerig achtergelaten naar meer.

Sfeer (1)