... / Story's / Concerten / Showcase: Fleddy Melculy stelt ‘Antichlist’ voor
Concerten

Updated 04/04/2023

Concerten

Showcase: Fleddy Melculy stelt ‘Antichlist’ voor

30 maart 2023 - Zappa, Antwerpen

Terwijl de heren van Fleddy Melculy de voorbije week overal opdoken in diverse media, waaronder op onze eigenste cover van RT 214, was de tijd rijp om ook in levenden lijve opnieuw onder de mensen te komen. Reden van dit alles: de release van hun vierde langspeler ‘Antichlist’. Dat werd op gepaste wijze voorgesteld aan de mensen middels een showcase.

Tekst: Stef Maes - Foto’s: Gino Van Lancker

Fledy Melculy CD Presentatie 30 Maart 2023 2

Jeroen (Fleddy Melculy): 'Welcome to the showcase ...'

Een kleine 400 gelukkigen vulden de Zappa. Volgens de frontman allen ofwel snelle ´prijsvraagbeantwoorders´, leden van de platenfirma, belangrijke mensen of hun vrouw. Toegegeven, we voelden ons geflatteerd. We hadden immers geen enkele vraag beantwoord, integendeel enkel vragen gesteld, werken niet voor Sony en tot nader order zijn we met geen enkel van de vijf leden in de echt verbonden. Natuurlijk was enkel wat er op het podium gebeurde van tel. ‘Lets Go’, de openingstrack van de nieuwe worp, opende meteen de debatten. Welcome to the showcase, klonk het, wat dit was geen gewoon concert. Wie een full show wil zien moet gewoon komen kijken tijdens hun geplande clubtournee die op stapel staat samen met de Nederlanders van Tusky. Data vindt u terug bij onze event pagina op de site.

Fledy Melculy CD Presentatie 30 Maart 2023 3

Een extra dimensie aan het ondertussen imposante Fleddy patrimonium

Een showcase dus en dat houdt in dat de nadruk vooral lag op het nieuwe materiaal. Gelukkig kende een pak mensen al heel wat van die muziek want Fleddy loste op voorhand redelijk wat nummers. Het kwam de sfeer wel ten goede. Wanneer er echter oudjes voorbijfietsen, voel je de sfeer onmiddellijk enkele graden stijgen. Altijd leuk natuurlijk. Voor de kenners is het ook meteen duidelijk welke van de nieuwe songs publiekslievelingen gaan worden. Zo voegde het met hiphop doorspekte ‘Dudedeedurtwo’ duidelijk iets extra’s toe aan de concertbeleving tijdens de Fleddy Melculy show(case) en kregen wij na onze cd-review gelijk dat ‘Slavendrijver’, wat men als bisnummer hield, een extra dimensie toevoegt aan het ondertussen imposante Fleddy patrimonium. Na een uurtje trakteerde men ons op de uitsmijter ‘T-shirt Van Metallica’ en was het daarna verzamelen geblazen aan de merch-stand waar gretig gesigneerd, verkocht en verbroederd werd. Een nieuw hoofdstuk in de vaderlandse metalgeschiedenis is gestart en het oogt er goed uit.

Fleddy Melculy 1 Fleddy Melculy 2 Fleddy Melculy 3 Fleddy Melculy 4