... / Story's / Festivals / ALCATRAZ 2022: 14 NIEUWE NAMEN!
Festivals

Updated 22/12/2021

Festivals

ALCATRAZ 2022: 14 NIEUWE NAMEN!

Net voor we de benen onder de feestdis schuiven, trakteert de organisatie van Alcatraz nog met 14 nieuwe namen voor de editie 2022 die plaatsvindt van 12 tot en met 14 augustus op het festivalterrein de Lange Munte in Kortrijk. Het festival pakte eerder al uit met 90 namen die al borg stonden voor een indrukwekkende affiche voor de editie 2022. Vandaag komen daar nog eens 14 namen bij.

Het lijstje met nieuwe namen wordt aangevoerd door de heavy metalveteranen van Accept (zie foto) die hun eerste Belgische optreden na de release van ‘Too Mean To Die’ spelen. In hun kielzog komt het eveneens Duitse post blackmetalcombo Der Weg Einer Freiheit naar Kortrijk. Met Eskimo Callboy, de ook al uit Pruisen afkomstige electrocore/industrial metal-sensatie, tonen onze oosterburen dat ze van alle markten thuis zijn.

Accept

Met Diamond Head programmeert Alcatraz één van de toonaangevende NWOBHM-bands zonder wie er vermoedelijk nooit een Metallica zou zijn geweest. Over Metallica gesproken, hun nog steeds tot de verbeelding sprekende bassist, wijlen Cliff Burton, maakte begin jaren 80 deel uit van de band Trauma. Met een nieuwe bezetting en een binnenkort nieuw te verschijnen album komt met Trauma nu een zoveelste band uit de Bay Area afgezakt naar het festivalterrein op de Lange Munte.

Zo vader, zo zoon: George Harris, zoon van Maiden-opperhoofd Steve, maakt zelf al enkele jaren furore met z’n band The Raven Age, al tappen de heren duidelijk uit een moderner vaatje dan de band van pa. In 2021 daverde La Morgue drie dagen lang op zijn grondpalen en dat zal in 2022 niet anders zijn. Met name Peter Pan Speedrock, helemaal terug van weggeweest, heeft beloofd de boel vakkundig in de fik te steken. Nog twee brandbommen zijn Cattle Decapitation en Lorna Shore die Kortrijk in het verderf zullen storten met elk een eigen edoch beenharde variant van death metal. Bij het Amerikaanse Wo Fat ligt de snelheid beduidend lager, maar een stonerhead die daar om maalt.

Cobra

Een festivalaffiche samenstellen is keuzes maken. Zo lag het balletje van Evil Dead in dezelfde beker als dat van Agent Steel. Het is uiteindelijk Evil Dead dat zich mag gaan meten met de immense reeks andere thrashbands die reeds vertegenwoordigd zijn. Last but not least aandacht voor drie Belgische bands die een spot op Alcatraz beslist verdienen: de aanstekelijk Zweeds klinkende death metal van Mordkaul, de talentenvijver Cobra The Impaler (zie foto) en killthelogo, het tot voor kort onbekende bastaardbroertje van het ter ziele gegane .Calibre dat deze maand prominent in ons magazine aanwezig is.

Met deze fijne reeks weet Alcatraz de helaas maar al te donkere feestdagen toch nog op te vrolijken. Binnenkort mogen we dan eindelijk de headliners verwachte, samen met nog een zevental bands die de affiche helemaal compleet zullen maken.

Ter info: dagtickets gaan pas in verkoop van zodra de volgende reeks bands én de headliners worden aangekondigd.