... / Story's / Festivals / Bijna veertig nieuwe namen op JERA ON AIR affiche
Festivals

Bijna veertig nieuwe namen op JERA ON AIR affiche

Met in het oog springende headliners als The Prodigy, Architects, Dropkick Murphys, Electric Callboy en Sum 41 stond de affiche van JERA ON AIR al als een huis. Met het toevoegen van nog eens 38 bands is vrijwel ieder tijdslot nu tot de laatste seconde gevuld. Onder de nieuwe toevoegingen bevinden zich onder andere Lionheart, TesseracT, Amenra en Atreyu, maar ook Orgel Joke en George Baker maken hun Jera On Air-debuut.

Met Lionheart keren de koningen van de heavy hardcore terug naar Ysselsteyn. Puur en rauw gitaargeweld uit Californië. Al sinds 2007, toen debuutalbum ‘The Will To Survive’ verscheen, maakt de band rondom frontman Rob Watson naam én faam voor zichzelf. Met pakkende riffs en een setlist boordevol meezingers zet het vijftal iedere festivaltent in vuur en vlam.

Over meezingers gesproken: waar Henk Wijngaard tijdens Jera On Air 2023 zorgde voor uitzinnige taferelen, is het dit jaar de beurt aan George Baker en Orgel Joke om dat stokje over te nemen. Johanna Cornelia Meijer-Wapenaar, beter bekend onder haar artiestennaam Orgel Joke, werd in 2020 een internetsensatie toen ze – gewapend met keyboard – mensen op wilde vrolijken tijdens coronatijd. George Baker was op dat moment al lang en breed een sensatie. Met wereldhits als ‘Little Green Bag’ en ‘Paloma Blanca’ was hij midden jaren 70 één van Nederlands grootste muzikale exportproducten. Ze zorgen tijdens Jera On Air 2024 voor een bijzondere afwisseling tussen de snerpende gitaren, keiharde grunts en moshpits.

Lionh

LIONHEART, de koningen van de heavy hardcore

Dé metaltoekomst

Een andere opvallende naam is die van Ysselsteyns eigen Wortelstemp. Hometown glory met een hoofdletter H. De lokale legendes, die in de jaren 80 en 90 furore maakten, komen speciaal voor het jubileum nog één keer bij elkaar voor een reünieshow.

Exclusief is ook de show van TesseracT. De progressieve metalband uit Reading is volgens velen dé personificatie van de metaltoekomst. Met album ‘War of Being’ leverden ze enkele maanden geleden wat dat betreft een blauwdruk af. De hardcore-veteranen van Atreyu lopen al ruim twintig jaar mee, maar de sleet zit er nog lang niet op bij de Amerikanen. Zelf noemen ze zich een ‘loud rock band’. Dat ze dat stempel met recht dragen, laten ze eind juni op de Ysselsteynse festivalweide eens te meer blijken.

Tess

TESSARECT is volgens velen dé personificatie van de metaltoekomst

Alle nieuwe toevoegingen

(in alfabetische volgorde)

Andy and the Antichrist - Atreyu - Amenra - Bongloard - Brand Of Sacrifice - Burnout Boys - Campus - City Morgue - Dead Before Dishonor - Dead By April - De Rooie Jager - Deez Nuts - Delinquent Habits - Dune Rats - Escape The Fate - George Baker - Jivebomb - Lionheart - Nephylim - No Way - Orgel Joke - P.O. Box - Presure Pact - Psychonaut - Ronker - Secondhand Saints - Sha La Lees - Talco - Temptations For The Weak – TesseracT - The Broken Horizon - The Chisel - The Locos - The Young Ones - Tusky - Wargasm - Wortelstemp – Zulu.

Als vanouds is de allerlaatste plek op het affiche voor de winnaar van Guts & Glory. Deze wordt bekend tijdens de finale op 20 april. De randprogrammering, Dj’s en akoestische sessies worden binnenkort bekendgemaakt.

Joa24 Aankondigingen Ronde02 Website Another Now

Lokale legende WORTELSTEMP komen speciaal voor het jubileum nog één keer bij elkaar voor een reünieshow

Tickets

Zowel combi- als dagkaarten voor het festival op 27, 28, 29 en 30 juni zijn te koop op www.jeraonair.nl. Daar is, naast de volledige line-up, ook informatie te vinden over de festivalcamping, alle faciliteiten en overige relevante zaken.