... / Story's / Festivals / Het buitenbeentje onder de festivals: ontdek het FEMALE METAL LEAGUE FESTIVAL
Festivals

Het buitenbeentje onder de festivals: ontdek het FEMALE METAL LEAGUE FESTIVAL

Op zaterdag 7 en zondag 8 mei 2022 nemen de dames andermaal het heft in handen op het FEMALE METAL LEAGUE FESTIVAL (FMLF) in het Centre Culturel René Magritte in Lessines. Op de eerste dag voert TARJA de troepen aan, ’s anderendaags toppen LACUNA COIL en DORO de affiche.

Het FEMALE METAL LEAGUE FESTIVAL is een buitenbeentje in festivalland, niet alleen omdat er uitsluitend bands worden geprogrammeerd met dames achter de microfoon, maar evenzeer omwille van de exclusieve catering. Een team van niet minder dan 50 koks staat klaar om een ​​heerlijk gerecht op tafel te toveren. Het festivaleten wordt bereid met lokale en biologische producten en is opgedeeld in verschillende thema’s. Meest opvallend is de stand ‘Mauritian Indian Cuisine’. De Mauritiaanse keuken is een meer verfijnde versie van de Indiase keuken, waarbij Afrikaanse en Europese invloeden worden vermengd. De liefhebber van lekkere maaltijden vindt er ook een vegan schotel. Daarnaast is er de ‘Traditionele Stand’ met food dat klassiek op festivals wordt geserveerd, maar dan wel door de koks ter plaatse op ambachtelijke wijze bereid. De hoogste kwaliteit is gegarandeerd. De ‘Italiaanse Stand’ serveert onder meer ‘Porchetta’, een traditioneel traaggegaard recept uit Zuid-Italië, en ‘Penne alla puttanesca’. De ‘Cambodia Stand’ focust dan weer op de echte Zuidoost-Aziatische keuken. Zoetekauwen voelen zich beslist thuis in de ‘De banketbakkerij’ met een keur aan huisgemaakte taarten. Ook een aanrader: een bezoekje aan de stand van de eigenaars van de Blanche Ferme. De lokale producenten uit Bois-de-Lessines bereiden er heerlijke aardbeienmilkshakes rechtstreeks van hun boerderij.

De organisatie van FMLF kiest ook op vlak van drank voor regionale specialiteiten met ambachtelijke cider en topbiertjes zoals Roses (het festivalbier), Moinette, Saison en Trompeuse van het vat. Liever iets warm? Proef dan even de Massala Tchaï, een Indiase thee met melk en kruiden.

FMLF - Programma

ZATERDAG 7 MEI

TARJA

MAYAN

NIGHTMARE

DIABULUS IN MUSICA

ATTRACTION THEORY

PHANTOM ELITE

GWENDYDD

NOVEMBER 7

BLEEDSKIN

ZONDAG 8 MEI

LACUNA COIL

DORO

APRIL ART 

DEATHLESS LEGACY

ENEMY INSIDE

SECRET RULE

TAG MY HEART

FADING BLISS

SILENT UTOPIA

Infos & tickets: WWW.FMLF.BE

FMLF 2

Zaterdag 7 mei

TARJA

MAYAN

NIGHTMARE

DIABULUS IN MUSICA

ATTRACTION THEORY

PHANTOM ELITE

GWENDYDD

NOVEMBER 7

BLEEDSKIN

 

Zondag 8 mei

LACUNA COIL

DORO

APRIL ART 

DEATHLESS LEGACY

ENEMY INSIDE

SECRET RULE

TAG MY HEART

FADING BLISS

SILENT UTOPIA

 

Infos & tickets: WWW.FMLF.BE