... / Story's / Festivals / JERA ON AIR 2023 vult line-up verder aan – Ook Flogging Molly, Enter Shikari en Billy Talent komen naar Ysselsteyn
Festivals

JERA ON AIR 2023 vult line-up verder aan – Ook Flogging Molly, Enter Shikari en Billy Talent komen naar Ysselsteyn

Enkele weken geleden leek het er al op dat december een echte feestmaand zou worden, toen JERA ON AIR de komst van Papa Roach, Billy Talent, The Interrupters, Code Orange en Pup bevestigde. Naast de bands die reeds bekend waren, kan het publiek op 22, 23 en 24 juni ook genieten van optredens van Flogging Molly, Gogol Bordello, Enter Shikari, Chelsea Grin, Candy, LionHeart, End en Dreamshade. Daarnaast reizen ook Ghøstkid, Touche Amore, Defeater, Ways Away, March, Paledusk, Trash Boat, Sleep Token, The Bennies en Unity TX naar Ysselsteyn.

FM

Met een overrompelende mix van Ierse folk en punk, lokt Flogging Molly al decennia hele volksstammen naar festivalweides en concertzalen, om die vervolgens genadeloos plat te spelen. En zeg nu zelf: wie kan hits als ‘Drunken Lullabies’ en ‘Devil’s Dance Floor’ niet woord voor woord meezingen? Dat kan zeker ook gezegd worden over de hits van Papa Roach. ´Cut my life into pieces, this is my last resort´, welke punkkid is net na het millennium niet groot geworden met die eerste zinnen van ´Last Resort´, één van de megahits van de Amerikaanse legendes? Papa Roach laat tijdens Jera On Air 2023 graag nog eens zien waarom dat zo is.

BT

Ook het nieuws dat Billy Talent richting Ysselsteyn komt, zal door liefhebbers van aanstekelijke punkrock met de nodige goedkeuring ontvangen worden. De Canadezen, die met hits als 'Fallen Leaves´, 'Red Flag´ en´Rusted From The Rain´in iedere zichzelf respecterende punk playlist terug te vinden zijn, brachten onlangs nog een nieuw album op de markt. Het lijkt er overigens op dat 2023 ook een prima jaar wordt voor Gypsy-punk. Waarom? Simpel: omdat Gogol Bordello weer gaat touren. Met bandleden die vrijwel allemaal van oorsprong uit Oost-Europa komen, weten ze als geen ander het typische ‘zigeunergevoel’ in hun nummers te laten weerklinken. Het is niet alleen een garantie voor een energieke show vol heerlijke meezingers, maar ook voor een dampende massa in de tent. Stilstaan wordt een uitdaging.

Info en tickets

Kaarten voor het driedaagse festival – dat in navolging van verleden jaar voor de tweede maal op de nieuwe festivalweide wordt gehouden – zijn te koop via www.jeraonair.nl. Opde website vind je naast de volledige line-up ook informatie over alle aanwezige faciliteiten. 

JOA