... / Story's / Festivals / JERA ON AIR pakt uit met extra festivaldag op zondag - THE PRODIGY sluit vierdaagse af
Festivals

JERA ON AIR pakt uit met extra festivaldag op zondag - THE PRODIGY sluit vierdaagse af

JERA ON AIR viert dit jaar het 30-jarig bestaan en wie jarig is pakt uit. Met het verjaardagsfeest van het festival komt er daarom een vierde festivaldag! Niet enkel donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 juni is het feest, dit jaar wordt daar zondag 30 juni aan vastgeplakt. THE PRODIGY, eerder al headliner op festivals als Pinkpop en Lowlands, zal het festival op zondag afsluiten, maar ook onder meer Enter Shikari en Me First and the Gimme Gimmes staan op de affiche.

Vanaf vandaag zijn kaarten voor de extra festivaldag van Jera On Air te koop via www.jeraonair.nl. Bezoekers die al in het bezit zijn van een combi-ticket kunnen deze upgraden naar een kaartje inclusief toegang voor de vierde dag. Het bonus nachtje op de festivalcamping is kosteloos. Ook losse dagkaarten voor zondag 30 juni zijn te koop via de website. Naast The Prodigy, Enter Shikari en Me First and the Gimme Gimmes zien weop zondag 30 juni ook Boston Manor, The Acacia Strain, Make Them Suffer, Ho99o9, As Everything Unfolds, Slapshot, Dropout Kings en Neufx terug.

The Prodigy

The Prodi

Al meer dan 30 jaar zijn deze iconen met hun mix van techno, acid, breakbeat en punk niet weg te denken uit de wereldwijde hitlijsten. Nadat zanger, danser en bovenal boegbeeld Keith Flint in 2019 vroegtijdig overleed, besloten Liam Howlett en Maxim Reality – leden van het eerste uur – om de legendarische nalatenschap van de band voort te zetten. Iconische hits als ‘Smack My Bitch Up’, ‘Firestarter’ en ‘Omen’ blijven vanwege die doorzettingskracht net zo vol van energie en passie klinken, terwijl Keith ongetwijfeld goedkeurend zit te knikken. Dat bewees The Prodigy eind 2023 eens te meer in een uitverkocht Ziggo Dome.

Enter Shikari

Enter Shikari Ab 2023

De extra feestdag van Jera On Air 2024 wordt ook door Enter Shikari van de nodige slingers voorzien. Nog altijd staat de band garant voor een explosieve mix van muzikale creativiteit, passie en energie, met een repertoire dat niet in één specifiek genre te vangen is. Dat de Britten tot de absolute top behoren, lieten ze met hun meest recente album ‘Kiss For the Whole World’ nog maar eens zien. Het werd niet alleen alom goed ontvangen, maar prijkte in het Verenigd Koninkrijk zelfs bovenaan de hitlijst.

Me First

Mefirst20221240

Albums van Me First and the Gimme Gimmes stonden dan misschien nooit op nummer één, maar voor veel van de nummers die ze – gegoten in een typisch punkrock-jasje – spelen, geldt dat zeker wel. Als punkrock’s grootste coverband, bestaande uit een sterrenensemble met leden van NOFX, Foo Fighters, Lagwagon en Swingin’ Utters, mogen ze eigenlijk op geen enkel feestje ontbreken. Zeker niet op het feestje dat 30 jaar Jera On Air heet. Op zondag 30 juni toveren ze evergreens van John Denver, Billy Joel en Simon and Garfunkel als vanouds om tot ware punkrockparels. 

JOA 4