... / Story's / Festivals / JERA ON AIR viert 30-jarig jubileum in stijl: eerste 30 bands voor 2024 bekend
Festivals

JERA ON AIR viert 30-jarig jubileum in stijl: eerste 30 bands voor 2024 bekend

Op 27, 28 en 29 juni 2024 staat de 30e editie van het Nederlandse festival JERA ON AIR op de agenda. Van donderdag tot en met zaterdag staat het festivalterrein in Ysselsteyn weer vol met het beste op het gebied van punk, hardcore en metalcore. Dit jaar zijn onder andere Electric Callboy, Dropkick Murphys, Bad Religion, Sum 41, While She Sleeps, Thy Art Is Murder terug te vinden op de diverse podia.

De organisatie maakte dertig namen bekend die volgend jaar richting Noord-Limburg komen. JERA ON AIR verwacht opnieuw duizenden bezoekers die zich kunnen verheugen op concerten van hun favoriete punk-, hardcore- en metalcorebands. Bij liefhebbers van laatstgenoemd genre zal het hart sneller gaan kloppen voor Electric Callboy. Met een mix van metalcore, post-hardcore en een flinke dot techno, kennen deze Duitsers slechts één standje: volle bak. Hun twee passages op Alcatraz bewezen dat een optreden van Electric Callboy steevast garant staat voor spektakel, energie én keihard meezingen. Op donderdag laten ze zien waarom ze inmiddels honderden miljoenen keren werden gestreamd op Spotify.

Donderdag 27 juni

Naast Electric Callboy zien we donderdag ook Bad Religion op het hoofdpodium. Als godfathers van de melodieuze punkrock inspireren deze Amerikanen al meer dan 40 jaar hun vakbroeders. Bad Religion en Electric Callboy krijgen op donderdag gezelschap van Authority Zero, Madball en Ploegendienst. Ook Shadow of Intent, Gel, Get The Shot, Hot Mulligan en Knosis maken hun opwachting tijdens de eerste festivaldag.

Vrijdag 28 juni

De vraag is niet óf er bij Dropkick Murphys wordt meegezongen, maar vooral hoe hard. Het antwoord volgt op vrijdag 28 juni. Want ‘the boys are back’. Met hun mix van Ierse folk en punk zijn hits als 'I'm Shipping Up To Boston', 'Rose Tattoo' en ‘The Dirty Glass’ een garantie dat de decibels door het dak van de festivaltent gaan. Punk-anthems zoals ze bedoeld zijn. Daar weet Sum 41 ook alles van. De poppunkers zijn bezig met hun afscheidstournee en hebben Jera On Air gekozen als de plek waar ze voor de allerlaatste keer op een Nederlands festival te zien gaan zijn. Op dag twee van Jera On Air geven verder Silverstein, Counterparts, Biohazard en Ice Nine Kills kleur aan het festival. Net als Hang Youth, Better Lovers en Bleed From Within.

Zaterdag 29 juni

Ook op zaterdag 29 juni worden de bezoekers getrakteerd op een overvol programma, verdeeld over meerdere stages. De absolute headliners van deze dag moet nog bekend gemaakt worden, maar met hun snoeiharde riffs zorgen While She Sleeps en Thy Art Is Murder er alvast voor dat ook tijdens de laatste uren van Jera On Air 2024 de slaap het niet wint van het verlangen om alles te geven. Tijdens de slotdag tonen ook Bury Tomorrow, Comeback Kid, Bob Vylan, Alpha Wolf, Fit For A King, Bane, Erra en Incendiary wat ze in hun mars hebben.

Tickets

De kaartverkoop voor Jera On Air 2024 is inmiddels van start gegaan. In 2023 mocht het festival iedere dag zo’n 15.000 bezoekers, afkomstig uit 55 landen, verwelkomen. Op www.jeraonair.nl is naast informatie over de kaartverkoop, ook alles te vinden over de faciliteiten – waaronder een gigantische festivalcamping - die aanwezig zijn op het terrein.

JOA24 Postfirstnames