... / Story's / Festivals / PROGDREAMS IX 2-daags festival in CULTUURPODIUM BOERDERIJ, ZOETERMEER (NL)
Festivals

PROGDREAMS IX 2-daags festival in CULTUURPODIUM BOERDERIJ, ZOETERMEER (NL)

Op 25 en 26 maart vindt een nieuwe editie van het ProgDreams festival plaats. De negende alweer! Het indoor festival is uitgegroeid tot een populair evenement voor progrock-liefhebbers én -muzikanten uit binnen- en buitenland.

De prog-scene blijft vernieuwen en ontwikkelen: nieuwe bands ontstaan en gevestigde namen werken samen. De organisatie heeft weer een bijzondere line-up samengesteld voor editie IX. Koop alvast je Early Bird Weekendtickets!

Vrijdag 25 maart 2022
Kristoffer Gildenlöw
PreHistoric Animals

Zaterdag 26 maart 2022
Argus
t + band
Rain
That Joe Payne
Cyan

Kristoffer Gildenlöw 2022

De Zweedse singer-songwriter Kristoffer Gildenlöw is vooral bekend als bassist van de legendarische band Pain Of Salvation. Ook deelde hij het podium met Neal Morse Band en Kayak. Als muzikant in de puurste vorm is Kristoffer een geschoold multi-instrumentalist. Zijn solomateriaal klinkt ogenschijnlijk simpel, maar de geoefende luisteraar hoort al snel een complexe structuur. Van minimalistische nummers en soundscapes tot symfonische composities met koren en huilende gitaarsolo’s: de progrock van Kristoffer Gildenlöw blijft prettig in het gehoor liggen.

Prehistoric Animals 2022

PreHistoric Animals is een progressieve/alternatieve rockband uit Zweden. De band begon als het tweemansproject van Samuel Granath en Stefan Altzar. In november 2018 brachten ze hun debuutalbum - beschouw het als een kunstwerk - uit. De band bestaat uit gitarist Daniel Magdic (Pain of Salvation, Renaissance of fools), drummer Samuel Granath (Pound, Tony Harnell Band), zanger/gitarist Stefan Altzar (Pound, Tony Harnell Band), toetsenisten Stefan Jernståhl (Mats & Morgan Band) en Jakob Granath, en bassist Peter Holmstedt.