... / Story's / Festivals / ROCKELINGEN gaat dit jaar door op vrijdag 29 en zaterdag 30 juli 2022
Festivals

Updated 17/01/2022

Festivals

ROCKELINGEN gaat dit jaar door op vrijdag 29 en zaterdag 30 juli 2022

Wordt door bezoekers vaak omschreven als de verborgen schat van de Belgische festivals. De landelijke omgeving contrasteert met stevige rock-’n-roll en creëert een unieke sfeer! Tel daarbij op dat je geen hypotheek nodig hebt om toegang te krijgen tot het festivalterrein, er is een geweldige BBQ, veel bier, muziek van hoge kwaliteit en je weet dat dit niet te missen is. De affiche oogt alvast indrukwekkend ...

King Hiss Discogs

KING HISS

Koning van vraatzuchtige riffs, gemene hoektanden en brullende kreten. Een waar genot voor elke metal-, hardrock-, hardcore- of stonerrock kid. Helaas gaat KING HISS na tien jaar en een goedgevulde carrière met pensioen. Maar niet zonder in 2022 een – nu al legendarisch – jaarfeest te organiseren!

Hippotraktor Discogs

HIPPOTRAKTOR

Progressieve metalband uit Mechelen. Het collectief bindt muzikanten van bands als Psychonaut, Before He Shot Her en L’itch tot een nieuwe samenwerking. Interessante ritmische texturen en buitenaardse sferen zijn slechts enkele van de versnellingen waaruit de machine HIPPOTRAKTOR bestaat. 

The Monolith Deathcult Discogs

THE MONOLITH DEATHCULT

Nederlandse avant-garde death metalbrengers. THE MONOLITH DEATHCULT, zijn ervan overtuigd dat death metal qua snelheid een plafond heeft bereikt. Daarom besloten ze het genre te verbreden door eerder ‘not done’-elementen in de stijl in te voegen, wat bijdraagt ​​aan de brutaliteit en snelheid. 

Speedözer Discogs

SPEEDÖZER

Hier krijg je ongemeen harde, wat geëlektrificeerde, doordrenkte, krachtige rock-’n-roll actie met een hoog octaan gehalte! Killer gitaar riffs, grote ballen uit bas rippen en wild beuken. Hoog volume, hoge spanning en hoge opwinding, een rauw inferno! Dit is een r'n'r oorlogsmachine, en die heet SPEEDÖZER!

Mordkaul Discogs

MORDKAUL

MORDKAUL, band van gitarist Tim Bekaert van Diablo Blvd, geassisteerd door Tommy Goffin op zang (Hell City, Death's Bride), Vincent Noben op gitaar (Hell City), Jan Rammeloo op bas (Bliksem, Diablo Blvd, Furia, Your Highness) en Tony Van den Eynde op drums (Leng Tch'e, Storm Upon The Masses). MORDKAUL brengt old school melodieuze death metal!

BEAR

Antwerps kwartet dat naam heeft gemaakt in de heavy muziek underground scene als een van de meest straffe live acts die er zijn. BEAR herroept de geest van grote hardcore bands uit de jaren 90... bands als Catharsis of Gehenna.

THE 925

THE 925 is een vijfkoppige rock-’n-roll en garage rockband uit Gent die nieuwe muziek schrijft in de stijl van de jaren 60. Met hun energieke shows en luchtige teksten beloven ze er een totaal spektakel van te maken.

COBRA THE IMPALER

COBRA THE IMPALER wordt geleid door gitarist Tace DC (ex-Aborted, Hæster, Horses on Fire) die bekent dat hij een hongerig verlangen heeft om zware, op gitaar gebaseerde muziek te schrijven in combinatie met melodieuze zang. Tace werkte samen met voormalig Horses on Fire collega Mike Def en Manuel Remmerie (Majestic Sun, Von Detta) om de oorverdovende zanglijnen van het album te creëren. Afronding van de line-up is de machtige James Falck (BEAR) wiens synergie met de belangrijkste songwriter van het project even onmiskenbaar als duidelijk is. Ace Zec (Hæster, Death Before Disco, Customs) werd later toegevoegd aan de line-up als de officiële drummer van de band. Samen maken deze muzikanten COBRA THE IMPALER tot een goed geoliede moordmachine, klaar om alles aan te pakken wat op zijn pad komt.

DEFOSSILIZED

Ze spelen death metal die prehistorische wezens op hun iPod zouden zetten als ze metalfans waren. Tenminste als ze nog bestonden. En iPods of iets gelijkaardigs in hun bezit hadden.

Rockelingen Met Koe 2022

Meer info en tickets: www.rockelingen.be