... / Story's / Actueel / 0nuitgesproken woorden en onvervulde beloften inspireren THE ETERNAL
Actueel

Updated 11/04/2024

Actueel

0nuitgesproken woorden en onvervulde beloften inspireren THE ETERNAL

Na 6 jaar verbreekt het Fins-Australische metalkwartet THE ETERNAL de stilte door de eerste single te onthullen van hun zevende studioalbum ‘Skinwalker’ dat uitkomt op 28 juni 2024 via Reigning Phoenix Music (RPM). ‘Deathlike Silence' geldt tevens als de wereldwijde introductie voor THE ETERNAL's huidige line-up, met de nieuwe leden Jan Rechberger (Amorphis - drums) en Niclas Etelävuori (Flat Earth, ex-Amorphis - bas).

"Tekstueel duikt 'Deathlike Silence' diep in het hart van menselijke relaties en verkent de song het aangrijpende thema van twee individuen die uit elkaar drijven. Door middel van suggestieve verhalen legt het nummer de desoriënterende verwarring en de oorverdovende stilte vast die gepaard gaan met het uiteenvallen van levens die ooit met elkaar verweven waren. De stilte wordt een krachtige taal op zich en echoët de onuitgesproken woorden en onvervulde beloften die in de leegte blijven hangen", legt de band uit.

AJ1 Eternal

THE ETERNAL - Foto: AJ Savolainen

Opmerkelijke gastoptredens

‘Skinwalker’ belooft een voortzetting van het muzikale nalatenschap van THE ETERNAL en is creatief gezien een bepalend moment voor de band. Het album bevat verschillende opmerkelijke gastoptredens, waaronder Tomi Joutsen (Amorphis), Santeri Kallio (Amorphis), Sami Yli-Sirniö (Kreator) en de Tuviaanse keelzanger Albert Kuvezin (Yat-Kha). De plaat werd opgenomen in de Lucidity Sound Studios van gitarist/zanger Mark Kelson en de Moon Unit Studios van drummer Jan Rechberger en geproduceerd door Kelson, Rechberger en gitarist Richie Poate.

Tracklist

Etern 2
  1. Abandonded By Hope
  2. Deathlike Silence
  3. Under The Black
  4. Temptation's Door
  5. The Iconoclast
  6. When The Fire Dies
  7. Fall Upon The Earth
  8. Skinwalker
  9. Shattered Remains