... / Story's / Actueel / DARKTHRONE licht tip van de sluier: donkerder en gestoorder dan ooit
Actueel

Updated 11/04/2024

Actueel

DARKTHRONE licht tip van de sluier: donkerder en gestoorder dan ooit

In afwachting van de lancering van het nieuwe album 'It Beckons Us All' op 26 april 2024 gunt de Noorse black metal pionier DARKTHRONE de fans een glimp met de release van de track ‘Black Dawn Affiliation’. De single release gaat vergezeld van een animatie gemaakt door Matthew Vickerstaff .

Tweeledig beest

Fenriz

Fenriz over de creatie van het nummer: "Ik kan moeilijk riffs omschrijven die ik niet zelf heb geschreven – Nocturno Culto heeft ‘Black Dawn Affiliation’ – maar we zijn zeker hard en donker aan het rocken rond een kerker van trage Kreator 1986-era riffs (denk ‘Awakening Of The Gods’ of ‘Take Their Lives’ van de ‘Flag Of Hate’ 12"). Het nummer is lineair opgebouwd, wat gewaagd is voor een single, maar we schrijven wel vaker op deze manier. Je zou kunnen zeggen dat het een tweeledig beest is dat na de pauze - gevuld met een koor dat we zelf hebben ingezongen, geloof het of niet - verdergaat met mijn favoriete riff. Het is daar dat ik de teugels in handen kreeg om hallen en kamer van sterrenstof te laten zweven met onaardse synths en een stem die me vandaag de dag, wanneer ik dit zeg, nog steeds lijkt te zijn beïnvloed door het eerste rockalbum dat ik in 1973 hoorde – ‘Morrison Hotel’ (The Doors, nvdr) – met teksten die donkerder en gestoorder zijn dan ooit.”

Gelukkige ongelukjes

Nocturnoculto

Nocturno Culto (foto 'courtesy of Peer Olav Kittilsen') voegt hieraan toe: "Het is niet gemakkelijk om de muziek die je maakt te beschrijven, maar ik zal het zeker proberen ... het is heavy! Alles liep zoals ik hoopte voor deze track. Sommige dingen zijn gewoon gesmeed in de studio, zoals de uitstekende zang van Fenriz aan het einde van het nummer en het koor dat ik wilde. In plaats van een kortere weg te nemen, namen Fenriz en ik elk drie zangsporen op, en dat werd briljant gemixt door Silje bij Chaka Khan. Er zijn veel dingen die je over riffs kunt zeggen, maar ik maak nummers door een combinatie van een zeer methodische aanpak en gelukkige ongelukjes! En ergens in mijn achterhoofd is er waarschijnlijk iets dat veel van mijn beslissingen over de kleine details beïnvloedt om uiteindelijk die riffs te vormen."

Tracklist

COVER
  1. Howling Primitive Colonies
  2. Eon 3
  3. Black Dawn Affiliation
  4. And In That Moment I Knew The Answer
  5. The Bird People Of Nordland
  6. The Heavy Hand
  7. The Lone Pines Of The Lost Planet