... / Story's / Actueel / EVERGREY belooft vuurwerk met nieuw album
Actueel

Updated 11/04/2024

Actueel

EVERGREY belooft vuurwerk met nieuw album

EVERGREY start een nieuw hoofdstuk in hun ondertussen al meer dan dertigjarige carrière met de release aan van hun veertiende studioalbum ‘Theories Of Emptiness’, dat op 7 juni 2024 zal verschijnen via Napalm Records. Dit nieuwe hoofdstuk begint met de nieuwe single ‘Falling From The Sun’.

Geleid door oprichter, zanger en gitarist Tom S. Englund, heeft EVERGREY een opmerkelijke consistentie weten te behouden door keer op keer donkere, emotionele thema’s te vermengen met complexe progressieve elementen en melodieuze heavy metal. "'Falling From the Sun' is een explosief nummer dat alles vertegenwoordigt waar we voor staan, niet alleen voor dit album, maar het brengt ook de energie die je zou verwachten van een nieuw EVERGREY-nummer”, stelt de band. “Het heeft de riff, de beukende drums, de bombast en een onvergetelijke hook die we met trots geschreven hebben. We hebben wat aanvoelt als een Hollywood-budget uitgegeven aan de pyrotechniek die in de video is gebruikt, omdat we het gevoel hadden dat dat alles vertegenwoordigde wat we het meest voelden. Door dat vuurwerk op ons neer te laten regenen voelden we ons even echte rocksterren en het nummer zelf voelt aan als een rockster op zichzelf.”

Ever4

Vernieuwend

‘Theories Of Emptiness’ werd geproducet door Tom S. Englund en Jonas Ekdahl, en gemixt door Adam "Nolly" Getgood (ex-Periphery). De productie van het album werd afgerond met mastering door Thomas "Plec" Johansson (Soilwork, The Night Flight Orchestra, Onslaught, The Gems, Eleine en nog veel meer). "Voor ons is progressie van het grootste belang", zegt Tom S. Englund over het elf nummers tellende nieuwe opus. "We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze muziek vernieuwend blijft en niet stagneert. Bij elk album streven we ernaar om iets nieuws te introduceren - een unieke smaak, een andere toonsoort of akkoord, frisse stemmen in onze teksten of innovatieve productietechnieken.”

6617F3C4 Evergrey To Release Theories Of Emptiness Album In June Falling From The Sun Single And Video Out Now Image

EVERGREY - Foto © Patric Ullaeus

Jonas Renkse

“Met de aanwezigheid van Adam "Nolly" Getgood voelden we ons opgefokt, hongerig en gretig om ons uiterste best te doen om ervoor te zorgen dat we de beste nummers zouden schrijven die we maar konden schrijven - ik heb echt het gevoel dat we dat hebben bereikt. Wat geluidskwaliteit betreft, kan de plaat zich meten met het beste wat de wereld vandaag de dag te bieden heeft. Het is een moedige uitspraak waar ik de rest van mijn leven achter zal staan. EVERGREY in een nieuwe cyclus brengen voelt net als toen ik het de eerste keer deed. We zijn gemotiveerder dan ooit! Tot slot moet ik nog vermelden dat we niet trotser konden zijn om onze gastvocalist voor dit album aan te kondigen. Jonas Renkse heeft de muziek van KATATONIA decennialang opgeluisterd met zijn unieke sfeer. Nu mogen wij in de band en de fans van EVERGREY hetzelfde ervaren niet enthousiaster zijn!”

Tracklist

Evergrey
 1. Falling From the Sun
 2. Misfortune
 3. To Become Someone Else
 4. Say
 5. Ghost of My Hero
 6. We Are the North
 7. One Heart
 8. The Night Within
 9. Cold Dreams
 10. Our Way Through Silence
 11. A Theory of Emptiness