... / Story's / Actueel / EVERGREY viert dertigste verjaardag met jubileumalbum
Actueel

Updated 23/10/2023

Actueel

EVERGREY viert dertigste verjaardag met jubileumalbum

De Zweedse progressive/power metal band EVERGREY viert 30 jaar aanwezigheid in de metal scene met een jubileumalbum, getiteld ‘From Dark Discoveries to Heartless Portraits’. De plaat, die het daglicht zal zien op 15 december 2023 via Napalm Records, is verkrijgbaar in verschillende (limited) versies.

‘From Dark Discoveries to Heartless Portrait’ zal verkrijgbaar zijn in verschillende formaten zoals een beperkte oplage 2LP Gold Vinyl (300 copies worldwide), 2LP Black Vinyl, 1CD Digisleeve en digitaal. Helemaal exclusief is een een gelimiteerde bundel met een 112 pagina's tellend hardcover boek en 1 cd digisleeve (inclusief zeldzame foto's en beelden, verhalen achter de schermen en exclusieve liner notes van de leden). Er zijn werelwijd slechts 150 exemplaren beschikbaar. “We hebben maanden intensief gewerkt om alle foto's te verzamelen en alle verhalen te schrijven voor elk van de albums”, vertelt de band. “Het is een waanzinnig cool product om te hebben en om al deze jaren samen met ons te herinneren. Op nog eens 30!"

Evergrey

EVERGREY - Foto: Patric Ullaeus

Naast liveversies van recente nummers zoals ‘Call Out The Dark’ en ‘Where August Mourns’ grasduint de plaat in het verleden met ‘My Allied Ocean’, ‘A Touch Of Blessing’, ‘Recreation Day’ en ‘King Of Errors’. De tweede helft bevat soulvolle pianoversies (met zang) van vier nummers van het jongste studioalbum ‘A Heartless Portrait (The Orphean Testament)’ uit 2022 (‘Save Us’, ‘Call Out The Dark’, ‘Blindfolded’ en ‘Midwinter Calls’), demoversies van dezelfde nummers en een instrumentale versie van ‘A Silent Arc’.

‘From Dark Discoveries to Heartless Portraits’ vooraf bestellen kan HIER.

Tracklist

Evergrey 2
 1. Call Out The Dark (Live Version)
 2. Where August Mourns (Live Version)
 3. My Allied Ocean (Live Version)
 4. A Touch Of Blessing (Live Version)
 5. Recreation Day (Live Version)
 6. King Of Errors (Live Version)
 7. Save Us (Piano Vocal Version)
 8. Call Out The Dark (Piano Vocal Version)
 9. Blindfolded (Piano Vocal Version)
 10. Midwinter Calls (Piano Vocal Version)
 11. A Silent Arc (Demo Version - Instrumental)
 12. Save Us (Demo Version - Rough Mix)
 13. Midwinter Calls (Demo Version - Rough Mix)
 14. Call Out The Dark (Demo Version - Rough Mix)
 15. Blindfolded (Demo Version - Rough Mix)