... / Story's / Actueel / De onweerstaanbare charme van CAVARAN – debuutalbum ‘Nights At Josan’ uit op 3 november via Polderrecords
Actueel

Updated 21/10/2023

Actueel

De onweerstaanbare charme van CAVARAN – debuutalbum ‘Nights At Josan’ uit op 3 november via Polderrecords

Op 3 november 2023 brengt het instrumentale stoner rock trio CAVARAN hun debuutalbum ‘Nights At Josan’ uit via Polderrecords. De Belgische band behield de rauwe energie van hun EP ‘Bulldozer’ uit 2020 en is klaar om de wereld te veroveren met hun combinatie van onbevreesde experimenten met vertrouwde songstructuren.

Cavaran

CAVARAN werd in 2014 opgericht in Aalst door Lieven Tronckoe (gitaar), Patrick Van Der Haegen (bas) en Gert D'hondt (drums). Het drietal brengt een eigen interpretatie van instrumentale stoner rock met herkenbare songs die balanceren tussen rauwe en zware grooves, afgekruid met psychedelische uitspattingen.

Sonische reis

PR040 ARTWORK 3000X3000 1 Scaled

‘Nights At Josan’ werd opgenomen onder de deskundige begeleiding van Dirk Miers bij DESTUDIO en telt negen tracks, elk met hun eigen onweerstaanbare charme. "Het album is een sonische reis, een muzikaal avontuur met een mix van krachtige riffs, hypnotiserende grooves, verschroeiende solo's en epische jams”, geeft de band ons mee. Het album nodigt je uit om een wereld te betreden waar creatieve grenzen versplinteren en de muziek verandert in een meeslepende ervaring.”

‘Nights At Josan’ is nu in pre-order verkrijgbaar via Polderrecords als cd (digipack), op gekleurd vinyl (trans red en black) en in twee strikt gelimiteerdeversies (‘die hard’ en ‘test pressing’).

De band stelt het album live voor op 4 november 2023 in Cinema, Aalst met Idealus Maximus, Drinni en The Dangerous Thoughts als special guests.