... / Story's / Actueel / PRIMAL CREATION brengt nieuwe single uit
Actueel

Updated 19/10/2023

Actueel

PRIMAL CREATION brengt nieuwe single uit

De Belgische ‘modern thrash’ metalband PRIMAL CREATION trok voor het nummer ‘Not In My Backyard’ naar de Oakwood Recording Studio. Het werd genomen en gemixt door Francis Snebbout en gemixt door Alan Douches in West West Side Music, NY. De nieuwe track gaat gepaard met een video, geschoten en gemonteerd door Yarne Heylen (Carnation) bij Project Zero Studio. Thijs De Rijcke verzorgde het artwork.

Bandfoto 2

Foto: Hans Mattheeuws

‘Not In My Backyard’ werd geschreven en opgenomen om moshpits op gang te brengen tijdens de liveshows van PRIMAL CREATION. “Dit nummer voelt als een volgende stap in onze ontwikkeling als band” vertelt bassist Ewoud Herregat. “We hebben echt een goede flow gevonden tijdens het schrijven en dat is te merken.”

Moshpit-gekte

Pm2

Frontman Koen Mattheeuws voegt eraan toe: “’Not In My Backyard’ is gebaseerd op de thema's van onze vorige releases en gaat over de menselijke conditie. Het is een observatie van de huidige maatschappij, waar gebrek aan langetermijnvisies en minimale inspanningen de norm lijken te zijn."

Muzikaal gezien schuift PRIMAL CREATION de (ondertussen kenmerkende) catchy hooks en riffs op de voorgrond. "Maar er zijn ook wat tempowisselingen en een lekkere solo van Ruben (Dhaene, lead guitars). En dat terwijl we moshpit-gekte oproepen en de agressie niet achterhouden. Het artwork en de video passen perfect bij de sfeer, het geluid en het thema van het nummer.”