... / Story's / Actueel / NIGHTWISH rondt opnames orkestrale partijen voor tiende studioalbum af
Actueel

Updated 18/10/2023

Actueel

NIGHTWISH rondt opnames orkestrale partijen voor tiende studioalbum af

NIGHTWISH heeft op hun sociale media een foto gedeeld met daarbij de melding dat de opnames van de orkestrale partijen voor hun tiende studioalbum in de Abbey Road Studios in Londen afgerond zijn. Een exacte releasedatum werd niet medegedeeld, maar zou ‘misschien begin 2024’ op de planning staan.

Nw Ar

NIGHTWISH deelde maandag een foto van Abbey Road met daarbij het volgende bericht: "Het zit erop! 1065 opnames van orkesten, koren en speciale gasten opgenomen in Abbey Road Studios.” De band bedankte daarbij een resem mensen die de opnames mee in goede banen hebben geleid. Toetsenist en belangrijkste songschrijver Tuomas Holopainen deelde eerder al mee dat de opvolger van ‘Human. :II: Nature.’ (2020) het derde deel wordt van een trilogie die in 2015 begon met ‘Endless Forms Most Beautiful’. “Er zitten weer een paar grote verrassingen in, maar het voelt als een natuurlijk vervolg op 'Human. :II: Nature.'"

Volgens Tuomas zal de volgende plaat onontgonnen terrein betreden en tegelijkertijd verder gaan in de meer filmische stijl die kenmerkend is voor enkele recente albums van de band. "De demo is al klaar sinds afgelopen voorjaar, we hebben een geweldige tijd gehad met de band, gewoon luisterend naar de demo in onze hotelkamers. Ik zing de teksten en melodieën voor Floor, zij neemt ze op en geeft feedback. We gooien voortdurend ideeën naar elkaar."

Nightwish2022a

Noodzakelijke tourpauze

In april dit jaar kondigde NIGHTWISH aan een tourpauze in te lassen en geen shows ter ondersteuning van het volgende studioalbum te spelen. "De redenen voor deze beslissing zijn persoonlijk, maar we zijn het er allemaal over eens dat het van vitaal belang is voor het welzijn en de toekomst van de band", klinkt het ietwat mysterieus. "Wees ervan verzekerd dat we nog steeds graag samenwerken en dat deze beslissing niets te maken heeft met Floors zwangerschap of andere individuele projecten. Een album met twaalf nieuwe nummers zal in 2024 verschijnen, net als drie videoclips. De band is ontzettend enthousiast over dit nieuwe muzikale avontuur."