... / Story's / Actueel / TEMPERANCE kondigt albumrelease aan met nieuwe single en videoclip
Actueel

TEMPERANCE kondigt albumrelease aan met nieuwe single en videoclip

Net op tijd voor de release van hun conceptalbum ‘Hermitage - Daruma's Eyes Pt. 2’ onthult de Italiaanse melodieuze/symfonische metalband TEMPERANCE de single/videoclip ‘Darkness Is Just a Drawing’. De nieuwe plaat verschijnt op vrijdag 20 oktober 2023 via Napalm Records. Arjen Lucassen (Ayreon), Fabienne Erni (Eluveitie, Illumishade), Laura Fella (Faun) en Alessandro Conti (Twilight Force) staan in voor enkele opmerkelijke gastoptredens.

Temperance

Foto: Andrea Falaschi

Door hun line-up uit te breiden met de professionele opera/metalzangeres en zangcoach Kristin Starkey, tillen zanger Michele Guaitoli (Visions of Atlantis) en mastermind zanger/gitarist Marco Pastorino (Serenity) hun project TEMPERANCE naar een hoger niveau.

Het verhaal

Temp2

‘Hermitage - Daruma's Eyes Pt. 2’ is een fantasieverhaal dat vergezeld gaat van een boek (geschreven door Marco Pastorino) dat eveneens Hermitage als titel draagt.

In het verhaal wordt hoofdpersoon Viktor wakker in een magisch dorp genaamd Hermitage en ontdekt stap voor stap de geheimen. Broer en zus Anningan en Irin raken in gevecht en alleen het lot van Viktor is de sleutel tot hun conflict.

Het conceptalbum werd geproduceerd door TEMPERANCE gitarist en zanger Marco Pastorino en gemixt en gemasterd door Simone Mularoni (Luca Turilli, Michael Romeo, Twilight Force) in de Domination Studio in San Marino.

De single

Vanaf de eerste noten dompelt ‘Darkness Is Just a Drawing de luisteraar onder in een wereld van theatrale orkestratie en ongebreidelde emotie. Van beklemmende kwetsbaarheid tot de daverende kracht van het indrukwekkende koor, de symfonische reis doorkruist het emotionele spectrum van de dorpelingen van Hermitage en de raadselachtige schurk Anningan. “Hoewel het een van de ballads van het album is, bevat het dynamische en gepassioneerde vocale optredens van ons allemaal en geeft het tekstueel een van de belangrijkste verhaalpunten en teksten van het album weer”, vertelt zangeres Kristin Starkey. “We hopen dat je van de reis houdt!"

Concertdata

04.11.23 – Brainstorm Festival, Apeldoorn

Nemesis AD European Tour met SERENITY

22.02.24 – Metropool, Hengelo

23.02.24 – Hell, Diest

24.02.24 – De Pul, Uden