... / Story's / Actueel / Luxemburgs eenmansproject MEAN TO YOU is klaar met tweede EP
Actueel

Updated 17/10/2023

Actueel

Luxemburgs eenmansproject MEAN TO YOU is klaar met tweede EP

Op 4 december 2023 verschijnt het nieuwe album 'What we could have been' van het Luxemburgse eenmansproject MEAN TO YOU. ‘What We Could Have Been’ is Mulles’ tweede EP en wordt in eigen beheer uitgebracht.

Mean To You2

MEAN TO YOU begon als een band in 2013, maar is nu een eenmansproject. De jongens gingen uit elkaar in 2016, maar bassist Mulles zette dit project voort op zijn eigen manier. "Helaas dreven bepaalde omstandigheden en tegenstrijdigheden onze kant op”, blikt de man terug. “Als stichtend lid van dit project en onafhankelijk muzikant, wilde ik persoonlijk nooit dat het op deze manier zou stoppen. Dus na al die jaren heb ik de beslissing genomen om MEAN TO YOU in mijn eentje voort te zetten, omdat er nog steeds een heleboel geschreven stukken, nummers in ontwikkeling en zelfs onafgemaakte demotracks uit de begindagen zijn die ik altijd al wilde opnemen, maar nooit de mogelijkheid voor kreeg. Twee jaar geleden groef ik ze allemaal op en begon ik er weer aan te werken. Na een paar maanden had ik een heleboel heavy rocksongs af."

Overwinnen

WWWCHB CD Kopie

Na zijn eerste EP ‘Strong die eind 2021 uitkwam, is de bassist nu terug met een nieuwe EP genaamd ‘What We Could Have Been’ met als thema's het overwinnen van ‘zijn’ band en in bredere zin het overleven van obstakels, uitdagingen en moeilijke tijden.

Op de nieuwe EP staan dynamische, rechttoe rechtaan gitaar- en basgedreven, alternatieve rock- en metalcomposities met een evenwichtig en helder geluid. De nieuwe nummers lijken wat sneller dan op de vorige EP, en met een andere zanger zijn de zangpartijen energieker en bij momenten hysterischer. Geen zachte nummers deze keer, heavy riffs drijven het album. Binnenkort verschijnt er ook een video voor het nieuwe nummer ‘Care’ een van de zes composities op de EP.

Twee EP’s = 1 full album

"Er is letterlijk een enorme last van mijn schouders gevallen", gaat Mulles verder. "Na veel ups en downs, na slopende maanden en verschillende zoektochten naar muzikanten die aan mijn wensen voldeden, is mijn tweede EP nu klaar. Ik ben blij dat de 12 nummers die ik vanaf het begin wilde opnemen nu op plaat staan zij het op twee EP’s in plaats van één full cd. Zonder de hulp van talloze muzikanten uit Turkije, India en mijn thuisland Luxemburg zou het album overigens nooit geworden zijn wat het nu is."