... / Story's / Actueel / SKEPTICAL MINDS brengt tweede luik van de ‘Omega Thanatos’ trilogie uit
Actueel

SKEPTICAL MINDS brengt tweede luik van de ‘Omega Thanatos’ trilogie uit

Op 8 december 2023 komt er een nieuw album uit van de Belgische gothic/industrial/electro/metal band SKEPTICAL MINDS. 'Kharon' is hun vierde studioalbum en ook het tweede luik van de ‘Omega Thanatos’ trilogie.

Karo (1)

SKEPTICAL MINDS brengt een mix tussen drie belangrijke invloeden: een melodieuze vrouwelijke stem, electro en gitaarriffs. Hoewel je duidelijk een aantal invloeden kunt horen, heeft de band zijn eigen specifieke geluid en stijl.

Met bijna 300 optredens en festivals is SKEPTICAL MINDS een referentie geworden in de Belgische female fronted scene. Onder leiding van de Poolse zangeres Karolina vormt het viertal een krachtig combo op het podium. Ze houden ervan om geluiden te mixen en instrumenten op een onverwachte manier te combineren. In de loop der jaren wist hun gevarieerde muziek een groeiend publiek te verleiden.

Eind 2010 werd het album ‘Skepticalize’ alvast warm onthaald. Daarna ging het allemaal wat sneller met onder meer in 2014 ‘Run For Your Live, een live cd opgenomen op Metal Female Voices Festival X voor 2500 mensen. De band trad in totaal vijf keer op tijdens dat prestigieuze festival.

Omega Thanatos

In 2015 bracht SKEPTICAL MINDS de eerste plaat van de trilogie ‘Omega Thanatos’ uit. De full cd (11 tracks) werd samen verkocht met een stripboek (56 pagina's) en oogstte flink wat succes. Vandaag is de band klaar om het tweede luik van de trilogie ‘Kharon’ uit te brengen. Het album werd opgenomen en geproducet door Fotis Benardo (ex-Septicflesh) die ook de productie van de albums ‘The Great Mass’, ‘Titans’ en ‘Communion’ van SepticFlesh en ‘Ritual en ‘Kata Dou Daimona Eaftou’ van Rotting Christ voor zijn rekening nam.

Band Notext1 Copie

Tracklist

02 Cover Album
 1. The Awakening
 2. Desert
 3. The Old Man
 4. Compass
 5. Cocoon
 6. Reunion
 7. The Key
 8. Rebels
 9. The Training
 10. War Is Coming
 11. The Path

 

Voorlopig is er op 8 december enkel een digitale release, de fysieke cd en vinyl versie (opnieuw met stripboek) volgt later.