... / Story's / Actueel / Diepte en catchiness in balans op nieuw album van rocklegende MAGNUM
Actueel

Updated 23/10/2023

Actueel

Diepte en catchiness in balans op nieuw album van rocklegende MAGNUM

De Britse rocklegende MAGNUM heeft een nieuw album klaar. ‘Here Comes The Rain’ verschijnt op 12 januari 2024 via Steamhammer/SPV, de eerste single krijgen we te horen op 22 november 2023. Ondanks de respectabele leeftijd van de heren staat ook een Europese tour in april 2024 op stapel.

Er zijn maar weinig bands op onze planeet die je onfeilbaar kunt identificeren binnen de eerste paar maten van een van hun nummers. Hun melodische vaardigheid, hun instrumentatie, de juiste balans tussen diepte en catchiness, en dan natuurlijk die charismatische stem van Bob Catley: Magnum is Magnum. Hun nieuwste studioalbum 'Here Comes The Rain' is begin volgend jaar beschikbaar op cd + dvd, dubbelvinyl lp, als boxset en als digitale download, en bewijst dat klassieke rockmuziek nauwelijks sfeervoller kan klinken. De band rond frontman Bob Catley en gitarist/songschrijver Tony Clarkin zal ook twee leadsingles uitbrengen op 22 november 2023 (‘Blue Tango’) en 3 januari 2024 (‘The Seventh Darkness’ – mét koperblazers) en er is een tour gepland die begin april 2024 van start gaat. Concerten in de Benelux staan evenwel (voorlopig) niet op de kalender.

Final Band 2023 24. 1000Px

Gevarieerd en geïnspireerd

Het opvallende artwork van het album is opnieuw ontworpen door Rodney Matthews, die al een aantal Magnum hoezen heeft gemaakt om de muziek van de band te ondersteunen. "Op de achterkant van de hoes staat een soort vogelbataljon in aanvalsmodus, wat ik een geweldige allegorie vind", vertelt Tony Clarkin. De gitarist is van mening dat de Magnum-bezetting (naast Catley en Clarkin is dat toetsenist Rick Benton, bassist Dennis Ward en drummer Lee Morris) er opnieuw in gslaagd is ‘om een kleurrijk, gevarieerd en geïnspireerd nieuw studioalbum te creëren’. “Iedereen speelde zijn rol zonder dat ik iets voorschreef, iedereen speelde instinctief wat zijn inspiratie hem vertelde."

Tracklist

03 Final Front V1
  1. Run into the Shadows
  2. Here Comes the Rain
  3. Some Kind of Treachery
  4. After the Silence
  5. Blue Tango
  6. The Day He Lied
  7. The Seventh Darkness
  8. Broken City
  9. I Wanna Live