... / Story's / Actueel / MAGNUM-oprichter Tony Clarkin overleden na kort ziekbed
Actueel

Wim Vander Haegen

09/01/2024

Updated 09/01/2024

Updated 09/01/2024

Actueel

MAGNUM-oprichter Tony Clarkin overleden na kort ziekbed

Namens de familie deelt dochter Dionne Clarkin met diepe droefheid het nieuws van het overlijden van Tony Clarkin. Na een kort ziekbed is de gitarist en enige songschrijver van de band op zondag 7 januari 2024 op 77-jarige leeftijd vredig gestorven, omringd door zijn meisjes.

TC

"Ik weet dat Tony zoveel mensen op zoveel verschillende manieren heeft geraakt door zijn muziek”, aldus Dionne Clarkin. “Ik vind de woorden niet om uit te drukken wat hij voor me betekende, omdat het verdriet nog te vers is. Zoals velen onder jullie weten had Tony een grote affiniteit met dieren. Het is de bedoeling van de familie om in zijn naam een liefdadigheidsfonds op te richten om dit doel te helpen. Stuur alstublieft geen bloemen of kaarten, want hij zou veel liever hebben gehad dat de uitingen van medeleven op deze manier naar een goed doel gaan. Het was een voorrecht om hem mijn vader te mogen noemen."

"Wij van SPV/Steamhammer zijn kapot van het overlijden van Tony”, stelt Olly Hahn, hoofd van Steamhammer. “We kunnen niet geloven dat hij er niet meer is. Gedurende 22 jaar hebben het hele team en ik het genoegen gehad om met hem te werken, 22 jaar van fantastische muziek, vertrouwen en loyaliteit. We zullen hem hiervoor altijd dankbaar zijn. Rust in vrede, Tony!"

Tony overleed aan een zeldzame en ongeneeslijke aandoening aan de ruggengraat.