... / Story's / Actueel / KERRY KING showt zijn band in eerste video van soloalbum ‘From Hell I Rise’
Actueel

KERRY KING showt zijn band in eerste video van soloalbum ‘From Hell I Rise’

'Residue' is de gloednieuwe single en eerste videoclip van KERRY KING’s solodebuutalbum ‘From Hell I Rise’ dat op 17 mei uitkomt bij Reigning Phoenix Music. De video, geregisseerd door Jim Louvau en zijn partner Tony Aguilera, is begin april opgenomen in het centrum van Phoenix met Kerry’s nieuwe band - Mark Osegueda/zang, Phil Demmell/gitaar, Kyle Sanders/bas en drummer Paul Bostaph.

Volgens Louvau was zijn concept voor de video eenvoudig: "Een vurig, bitchin', heavy f*ucking metal optreden waarin de wereld kennismaakt met het nieuwe project en de bandleden van Kerry King. Een no bullsh*t, no prisoners showcase van de bandleden, optredend terwijl ze overspoeld worden door vlammen en omringd worden door brandende pentagrammen."

"Ik kom uit een grote vuur-stamboom," zegt King, "en mijn muziek werkt met vuur. Ik heb altijd horrorachtige muziek geschreven, dus het was logisch om vuur te verwerken in de eerste video waarin je de hele band te zien krijgt. Ik denk dat vuur hand in hand gaat met de duivel, en het is mij niet vreemd om over de duivel te praten."

Kk

KERRY KING en band - Foto: Jim Louvau 

Brandend pentagram

Louvau: "Ik wist dat dit de eerste keer zou zijn dat de wereld de band samen zou zien optreden, dus ik wilde een snelle visuele aanval creëren. Pyrotechniek en Kerry King gaan duidelijk hand in hand en lijken als een handschoen te passen, dus Tony en ik wilden iets creëren dat vertrouwd aanvoelde, maar ook iets nieuws en opwindends. Ik wist ook dat ik weg kon komen met bepaalde visuals zoals een brandend pentagram."