... / Story's / Actueel / Slayer!!!!!!!!!!!!
Actueel

Updated 21/02/2024

Actueel

Slayer!!!!!!!!!!!!

Op de redactie bij Rock Tribune heerst nooit rust en wordt altijd vooruitgedacht. Terwijl we druk in de weer zijn met een interview voor te bereiden met Kerry King, naar aanleiding van zijn eerste solo album ‘From Hell I Rise’ dat op 17 mei verschijnt, dwarrelt hier plots ander nieuws binnen: Slayer keert terug uit pensioen.

Tekst: Stef Maes - Foto's: Gino Van Lancker

Aanvankelijk dachten we dat ‘met pensioen niet te doen’ een titel was die bij het ter zielen gegane echt Antwaarps theater paste, blijkbaar heeft het ook Tom Araya doen nadenken. Het was immers al heel lang duidelijk dat de Slayer-frontman de enige was die vrede had met het op rust gaan. Kerry King werkte de afgelopen jaren naarstig aan een soloplaat, maar liet te pas en te onpas optekenen dat het einde van Slayer eigenlijk één grote vergissing was.

SLAYER GMM 2019 VRIJDAG GINO VAN LANCKER FOR PRINT 8

De stilte rond de meest legendarische thrash metal act wordt nu doorbroken met de aankondiging dat Slayer op 22 september 2024 het Riot festival in Chicago zal afsluiten. Meteen de doorstart voor de band die zo geliefd is bij metalheads. Enkele dagen later doen ze ook Louder Than Life aan in Louisville. Kortom, Slayer is terug. Tom Araya liet zich ontvallen: "Niets evenaart het gevoel van de 90 minuten die je hebt op het podium en je de energie voelt die de fans je geven. Dat werd een gemis." King is nog duidelijker als hem gevraagd wordt of hij live spelen miste. "Natuurlijk. Slayer betekende heel veel voor de fans en de fans betekenen heel veel voor ons. Het is vijf jaar geleden dat we elkaar gezien hebben."

SLAYER GMM 2019 VRIJDAG GINO VAN LANCKER FOR PRINT 1 (1)

Hoe dan ook het beste nieuws in jaren. Araya en King zullen opnieuw bijgestaan worden door Gary Holt en Paul Bostaph. Europa zal nog wel even moeten wachten, maar je kan er donder op zeggen dat Slayer de zomer van 2025 zal kleuren. Zwart!

SLAYER GMM 2019 VRIJDAG GINO VAN LANCKER FOR PRINT 9 Kopie