... / Story's / Actueel / KERRY KING is klaar met eerste soloalbum ‘From Hell I Rise’ - Debuutsingle nu uit
Actueel

Updated 06/02/2024

Actueel

KERRY KING is klaar met eerste soloalbum ‘From Hell I Rise’ - Debuutsingle nu uit

Het Los Angeles Forum, net voor middernacht op zaterdag 30 november 2019. Slayer's KERRY KING stond midden op het podium, zijn kenmerkende kettingen hingen aan zijn riem, hij liep naar rechts op het podium, maakte de kettingen los en hield ze hoog, liet ze op de podiumvloer vallen, draaide zich om en liep van het podium af. "Ik wist al vroeg dat ik nog niet klaar was, en ik was niet van plan om niet door te gaan met spelen."

King 5

Met genoeg nieuw materiaal voor twee volledige albums, allemaal geschreven door KING, zou zijn langverwachte soloproject zonder de COVID pandemie waarschijnlijk al in 2020 zijn verschenen. Voor zijn debuutalbum ‘From Hell I Rise’, dat 17 mei uitkomt op Reigning Phoenix Music, heeft gitarist King drummer Paul Bostaph (Slayer), bassist Kyle Sanders (Hellyeah), Phil Demmel (voorheen Machine Head) op leadgitaar en zanger Mark Osegueda (Death Angel) aangetrokken. In samenwerking met producer Josh Wilbur (Korn, Lamb of God, Avenged Sevenfold, Bad Religion) werd het overgrote deel van KING's soloalbum in ongeveer twee weken opgenomen in de Henson Studios in Los Angeles en afgelopen juni afgerond. "Na drie dagen in de studio passeerden Paul en ik elkaar in de hal en ik zei: 'Weet je wat? Dit is f*cking leuk!' We hadden gewoon een geweldige tijd!”, vertelt Kerry King.

 

Foto: Andrew Stuart

KING weet wat hij wil

King 3

"Ik wist niet wat ik moest denken, weet je, het is Kerry King van Slayer die ik al een miljoen keer gehoord heb", voegt Wilbur daaraan toe. "Hij is erg sterk aanwezig. Ik zou niet zeggen dat Kerry een ego heeft, maar hij heeft vertrouwen in zichzelf en dat is goed. Dat is wat je wilt in je rocksterren en in je band. Hij komt nooit over als een eikel of een gemene vent, maar weet wel precies wat hij wil. Hij draait er niet omheen. Hij zegt: "Ik wil dat niet doen, maar ik wil dit doen. Heel direct, maar het komt uit vertrouwen en niet uit iets anders. Ik vond het heel fijn om met Kerry te werken."

Volgens King bestaat de nieuwe muziek uit ‘verschillende religieuze onderwerpen, wat oorlogsitems, heavy stuff, punky stuff, doomy stuff, en spooky stuff, met Herculean snelheden bereikt’. “Als je ooit van Slayer hebt gehouden, uit welk deel van onze geschiedenis dan ook, dan staat er iets op deze plaat waar je je in kunt vinden, of het nu klassieke punk, snelle punk, thrash of gewoon heavy metal is!"

Nog lang niet klaar

King 2

Vandaag is ook de release van 'Idle Hands’ aangekondigd, het debuutnummer van Kings aankomende soloproject. Het is snel, het is agressief, het zal je tegen een stenen muur slaan, je ademloos achterlaten ... en naar meer verlangen. "Wij bij RPM zijn allemaal erg enthousiast om met KERRY KING te werken, en het is een eer om zijn eerste soloalbum uit te brengen", zei RPM's medeoprichter en president, Gerardo Martinez. "De vreugde van het werken aan Slayers laatste album, ‘Repentless’, en om herenigd te worden met mijn brother op zijn nieuwe muzikale reis kan niet beter worden!" KING zelf besluit: "Zelfs met een plaat in de bus, heb ik nog zoveel nummers die afgemaakt moeten worden. Dit is wat ik kan ... nummer één is muziek, nummer twee is metal. Het is al 40 jaar een deel van mijn leven en ik ben nog lang niet klaar."

De juiste man

Tomy Mark Osegueda 1

Mark Osegueda (foto: Tomy Devogelaere) schrijft op zijn sociale media: “Het geheim is nu bekend! Ik BEN de leadzanger van Kerry King's nieuwe band! Ik heb zo hard gewerkt om dit te krijgen! Ik heb zo hard gewerkt in de studio om deze plaat op te nemen! En... ik ben zo trots op wat we allemaal bereikt hebben! Ik kan niet wachten om hiermee de baan op te gaan! En... Ja! Ik ben nog steeds de leadzanger van DEATH ANGEL". Over Osegueda vertelde Kerry aan Rolling Stone: "Mark was hij al vroeg aan boord, maar ik had zoiets van: 'Laten we kijken wat er gebeurt.' Stel bijvoorbeeld dat Rob Halford me belt en zegt: 'Ik zou graag jullie zanger willen zijn', dan zou ik die kant op moeten gaan." Ook PANTERA's Phil Anselmo werd ‘overwogen als mogelijke zanger. "Mijn management, mijn promotor, mijn platenmaatschappij, allemaal wilden ze Phil. Hij is een goede vriend, maar ik heb altijd gedacht dat hij niet de juiste man is en dat heeft overigens niets met zijn talenten te maken. Als je Mark op deze plaat hoort, weet je dat hij de juiste man is. Mark wist hoe ik verwachtte dat de nummers uitgevoerd zouden worden. Op mijn demo's zing ik zelf met veel overtuiging, maar ik heb daar eigenlijk de stem niet voor, daarom zing ik niet op de plaat."

In beeld

Mark Osegueda / Death Angel © Bert Gysemans Mark Osegueda / Death Angel © Claude Bosschem Mark Osegueda / Death Angel © Istvan Bruggen Kerry King bij Slayer Slayer met Kerry King