... / Story's / Actueel / LEAVES' EYES presenteert nieuwe single - Negende bandalbum verschijnt in maart
Actueel

Updated 04/02/2024

Actueel

LEAVES' EYES presenteert nieuwe single - Negende bandalbum verschijnt in maart

Op 22 maart 2024 brengen de symfonische metal-vikings LEAVES' EYES hun nieuwe studioalbum ‘Myths Of Fate’ uit via AFM Records. Ter ondersteuning van hun albumrelease stuurt de band de single ‘Who Wants To Live Forever’ de wereld in en hebben ze ook een uitgebreid tourschema aangekondigd dat in maart van start gaat.

Vier jaar nadat ze met hun vorige opus ‘The Last Viking’ naar Valhalla brachten, herrijzen LEAVES' EYES met ‘Myths Of Fate’ om hun 20e verjaardag te vieren. De act uit Duitsland willen met hun negende studioalbum hun leidende positie in het symfonische metaluniversum bevestigen. Krachtig en episch weet de band opnieuw traditionele metalgenres samen te smelten met elementen van folk, gothic en klassieke muziek.

LE BAND 2 V2

Noorse en Oost-Europese mythologie

LEAVES EYES Album

LEAVES' EYES heeft een heel universum van hun eigen verbeelding gecreëerd dat hun talent als verhalenvertellers en muziekperfectionisten laat zien. ‘Myths Of Fate’ biedt een dynamische soundtrack voor een levendige ontsnapping in een magische wereld. De fantasy wereld van legendes uit de Noorse en Oost-Europese mythologie vormt het decor voor monumentaal entertainment: LEAVES' EYES opent een wereld van magische plaatsen, betoverde wapens en bovennatuurlijke wezens. De band produceerde in totaal vijf videoclips met Mastersound Entertainment. Ze zijn gefilmd op locaties in IJsland, Duitsland en Polen en brengen de mythen mooi in beeld. Magische wezens, grote veldslagen en betoverende krijgerkoninginnen komen op een indrukwekkende wijze tot leven.

Middeleeuwse nyckelharpa

Mede-zanger Alexander Krull heeft opnieuw zijn eigen normen overtroffen in de stoel van producer. Voor de fijne en complexe composities creëerde hij een kristalheldere geluidssfeer met een onmiskenbaar live-gevoel. De band klinkt rauw en pittig, maar laat nog steeds ruimte over voor affectieve sferen. Het Amerikaanse soundtrack-multitalent Jonah Weingarten levert een bijdrage aan de orkestrale score die hand in hand met de metalarrangementen tot stand kwam. Bovendien voegen Lea-Sophie Fischer (Eluveitie) op de viool en Thomas Roth's spel op de middeleeuwse nyckelharpa mystieke klanken toe aan ‘Myths Of Fate’.