... / Story's / Actueel / TRANSPORT AERIAN brengt ‘Live in Ghent’ uit
Actueel

TRANSPORT AERIAN brengt ‘Live in Ghent’ uit

Het Belgische ‘progressive rock’-kwartet TRANSPORT AERIAN staat op het punt een live-album uit te brengen met als titel ‘Live in Ghent’, waarop live-interpretaties staan van de nummers van zowel het meest recente album ‘Skywound’ als van alle voorgaande studioalbums.

Ta

Foto: FD Alex

Volgens de band is dit live-album bedoeld ‘om te laten zien waartoe de band is geëvolueerd in het proces tijdens de talloze liveshows in de afgelopen twee jaar’.

De releasedatum is vastgesteld op 16 maart 2024 in combinatie met een live-presentatieshow in rock- en metalcafé Hell (Diest), met ondersteuning van twee speciale gasten: modern industrial metal band October Changes en de progressive metallers Esprit d'Escalier (Frankrijk).

Exit Skywound

Ta2

Net als bij het vorige live-album ‘Love.Blood.Live’ uit 2014 zijn op 'Live in Ghent' geluiden uit het publiek of interacties tussen de nummers weggelaten, zodat de luisteraar zich alleen kan concentreren op de muzikale prestaties.

De releaseshow zal worden gevolgd door de reeks concerten in België, Nederland en Frankrijk onder de titel Exit Skywound - wat mogelijk de laatste kans zal zijn om de huidige setlist live te ervaren. De band is immers van plan afscheid te nemen van dit programma en verder te gaan met iets nieuws nadat de live albumtour is afgerond.