... / Story's / Actueel / Smerig, strijdlustig en onverbloemd: MIDNIGHT brengt ‘Hellish Expectations’ uit
Actueel

Updated 31/01/2024

Actueel

Smerig, strijdlustig en onverbloemd: MIDNIGHT brengt ‘Hellish Expectations’ uit

De beruchte Clevelandse sekte MIDNIGHT brengt haar zesde full album ‘Hellish Expectations’ uit op 8 maart via Metal Blade Records. De single + video ‘F.O.A.L.’ (‘Fuck Off And Live’) is nu al te zien en te horen.

Eenmansleger Athenar produceert al meer dan twintig jaar een goddeloos kabaal, met ontelbare demo's, splits en EP's. MIDNIGHT is smerig, strijdlustig en onverbloemd onaangenaam en maakt muziek om gevechten mee te beginnen. In 2024 keert Athenar terug met ‘Hellish Expectations’, een tien tracks tellende aanval van zwartgeblakerde heavy metal.

Midnight

One-man-band Athenar - Foto: Hannah Verbeuren

Straight to the point

“‘Hellish Expectations’ is een echte bottenbreker”, legt Athenar uit, ‘Puur testosteron en waarschijnlijk het meest beknopte en straight to the point MIDNIGHT-album tot nu toe, en dat allemaal geschreven in één weekend. Het album is pure reactie op het beluisteren van de ruwe tracks van het vorige album ‘Let There Be Witchery’. De eindmix van dat album was goed, maar op het moment dat ik het in de studio opnam, hield ik niet van wat ik hoorde en eiste ik van mezelf dat er dat weekend een nieuw album geschreven zou worden.’

Voorafgaand aan de officiële release heeft MIDNIGHT nu een eerste single van de plaat uitgebracht. “'Fuck Off And Live' is een ode aan de mensen die vredig willen sterven om aan de realiteit van het leven te ontsnappen, terwijl ze eigenlijk zouden moeten leven en lijden", aldus nog Athenar.

Tracklist

Midn2
  1. Expect Total Hell
  2. Gash Scrape
  3. Masked and Deadly
  4. Slave of the Blade
  5. Dungeon Lust
  6. Nuclear Savior
  7. Deliver Us to Devil
  8. Mercyless Slaughtor
  9. Doom Death Desire
  10. F.O.A.L.

European tour 2024

Met Cyclone en High Command

13/04/2024 - Welcome To Hell, Eindhoven

14/04/2024 - De Kreun, Kortrijk

Video

YouTube heeft op de video een 'leeftijdsbeperking' gekleefd. U kunt deze HIER bekijken.