... / Story's / Actueel / One-man band MIDNIGHT laat opnieuw het beest in zichzelf los
Actueel

One-man band MIDNIGHT laat opnieuw het beest in zichzelf los

Op 4 maart 2022 releast MIDNIGHT zijn vijfde album ‘Let There Be Witchery’. Na de eerder uitgebrachte track ‘Szex Witchery’ kan nu ook de nieuwe single ‘Nocturnal Molestation’ gestreamd worden.

Onder de noemer MIDNIGHT maakt Athenar al sinds 2003 blackened thrash/speed metal. De one-man band bracht talloze demo's, splits en EP’s uit en keert in 2022 terug met zijn kenmerkende mix van black, speed en vuile punkrock. "Ik wil altijd dat het luid en smerig is", vertelt Athenar. "Dat soort dingen wordt bij mij nooit oud.”

Midnight Photo 2022

Foto: Hannah Verbeuren

Ongefilterde wilde dierlijkheid

De titel van de nieuwe plaat is een combinatie van de songtitels ‘Let There Be Sodomy’ en ‘Szex Witchery’, waarbij Athenar de traditie van het gebruik van zes lettergrepen wil behouden. Tekstueel is de plaat ‘ongefilterde wilde dierlijkheid’. Hoe dieper de luisteraar duikt, hoe viezer de woorden worden, en dat is volgens de muzikant precies zoals het zou moeten zijn. Athenar nam het album op met producer Noah Buchanan en speelde alle instrumenten zelf in, ondanks dat hij een live band heeft. "Het is nog steeds alleen ik en mijn project. Ik besef dat ik muzikaal gehandicapt ben, maar het heeft zijn charme."

Neanderthaler geluid

Op de vraag waarom iemand eigenlijk iets om MIDNIGHT zou moeten geven, komt een typisch Athenar-antwoord: "Als ik een goed advies zou geven, zou ik zeggen: blijf uit de buurt van alles wat met MIDNIGHT te maken heeft. Maar ik ben geen rationele denker, dus zoals gewoonlijk zal ik een vreselijk advies geven en zeggen: straf je oren en speel dit album zo hard als je stereo kan, ga naar een optreden en meng je onder mensen die je niet kent, lik hun gezichten en wrijf over elkaars zweterige torso’s op het helse, neanderthaler geluid van een band genaamd MIDNIGHT! Je moet op de een of andere manier je demonen loslaten!”

Tracklist

Midnight Lettherebewitchery
  1. Telepathic Nightmare
  2. Frothing Foulness
  3. In Sinful Secrecy
  4. Nocturnal Molestation
  5. More Torment
  6. Let There Be Sodomy
  7. Devil Virgin
  8. Snake Obsession
  9. Villainy Wretched Villainy
  10. Szex Witchery
Midnight Witchery Bundle

‘Let There Be Witchery’ is beschikbaar in diverse formaten en kan HIER in pre-order besteld worden.