... / Story's / Actueel / RECKLESS LOVE laat de videogames uit de 80’s herleven
Actueel

Updated 10/02/2022

Actueel

RECKLESS LOVE laat de videogames uit de 80’s herleven

De Finse sleaze rockers RECKLESS LOVE keren na vier jaar stilte terug met hun vijfde studioalbum. ‘Turborider’ laat energieke, met synthgolven doordrenkte rock met een onmiskenbare 80’s touch horen. De band dompelde zich deze keer onder in de gamewereld en de films uit het vervlogen tijdperk. ‘Turborider' verschijnt op 25 februari 2022 via AFM.

"'Outrun' was het eerste nummer dat we schreven voor 'Turborider'”, zegt Reckless Love-zanger Olli. “Ik denk dat het volkomen logisch is dat het ook de eerste single van het album is. Op de een of andere manier slaagde dit aanstekelijke deuntje erin om alle dingen die in de genen zitten van elk kind dat opgroeide tijdens het tijdperk van games, hairmetalbands en explosieve actiefilms naar boven te halen. De teksten zijn gevuld met thema's en vermakelijke woordspelingen zoals supercharged autoracen en hormoonrijke competities. De 80's-achtige popmetal is ook stevig gekruid met moderne synthwave, wat een interessante cocktail oplevert.”

RECK XXX Band 2021

Nieuw perspectief

Over de vier jaar stilte: “We namen een lange opnamepauze en naarmate die pauze langer werd, werd de drempel hoger om aan nieuwe muziek te gaan werken, laat staan ​​die uit te brengen. Hoewel het duidelijk was dat we onze carrière wilden voortzetten, voelde het alsof we een nieuw perspectief moesten vinden voor onze creatieve expressie. We moesten een song als ‘Outrun’ schrijven om herboren te worden. Dat nummer maakte ons duidelijk hoe het nieuwe album moest klinken.”

Gelimiteerde boxset

RKL T Box Mockup 1500X1500

‘Turborider‘ werd geproducet door Jonas Parkkonen (Apocalyptica, Lost Society) en gemasterd door Svante Forsbäck (Rammstein, Lordi, Volbeat).

Naast een cd in digipak en gekleurd vinyl biedt de band de fans iets heel speciaals: een gelimiteerde boxset met de digipak-cd, een gehandtekende kaart en een draagbaar videogame.

De boxset (en alle andere formaten) kunt u HIER bestellen.